Låna en bokcirkelkasse

Är du med i en bokcirkel och vill ha något att läsa med din grupp?

Det finns bokcirkelkassar att låna på Danderyds biblioteket och Djursholms bibliotek.

Det är fem veckors lånetid på kassarna. En person lånar hela kassen, med samtliga böcker i. Alla titlar finns i minst 6 exemplar och flera titlar kan man få upp till 8 exemplar av.

I kassen finns också information om författaren och en broschyr med förslag på stödfrågor för att strukturera sin bokcirkel.

Bokcirkelkassar

187596
Bok:Bokcirkelkasse Alkemisten
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Den andalusiske fåraherden Santiago står i spetsen för det strålande persongalleri som leder oss genom denna äventyrliga berättelse om att följa sina drömmar och att lyssna till sitt hjärta.
161420
Bok:Bokcirkelkasse Americanah
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Ifemelu och Obinze växer upp i Nigeria och blir kära som unga. Hon får ett visum för att studera i USA och meningen är att han ska följa efter. Men attacken mot World Trade Center kommer emellan. Det går bra för Ifemelu och till slut också för Obinze som gifter sig. När Ifemelu återvänder hem återupptar de sin förbindelse.
187829
Bok:Bokcirkelkasse Berättelse om ett äktenskap
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Romanen undersöker om det är möjligt att förstå vad som sker när några slutar älska varandra. Om det är möjligt att förstå kärleken och vad den gör med oss. En man försöker begripa hur hans äktenskap kunde gå i bitar när han och kvinnan älskat varandra så mycket och ville varandra så väl. Han försöker ta reda på vad som gick fel genom att granska alla år de har haft tillsammans som om han var hon.
188259
Bok:Bokcirkelkasse Bitterfittan
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
På väg till Teneriffa läser 30-åriga Sara Erica Jongs "Rädd att flyga" och önskar att det var 1975 istället för 2005. Lurad av kärleksmyten och sliten av familjelivet längtar Sara mest efter en hel natts sömn. Hur ska vi kunna få ett jämställt samhälle när vi inte ens klarar av att leva jämställt med dem vi älskar?
187592
Bok:Bokcirkelkasse De förklädda flickorna i Kabul
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
I Afghanistan förekommer det att flickor kläs ut till pojkar av föräldrar som behöver söner. I förklädnad kan flickorna röra sig friare i ett hårt segregerat samhälle. De kan också arbeta och gå i skolan tills puberteten sätter stopp. Journalisten Jenny Norberg har följt flera familjer på nära håll i Kabul.
187598
Bok:Bokcirkelkasse Den allvarsamma leken
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
En gång var Lydia Stille den oskyldiga flickan som Arvid Stjärnblom kysste bakom syrenhäckarna. Nu är hon gift, liksom han själv, men när slumpen sammanför dem efter tio år flammar deras känslor för varandra upp. Och nu är hon en mogen, självständig kvinna som vågar bejaka lidelsens krav, med konsekvenser som han först bara anar.
187567
Bok:Bokcirkelkasse Fattigfällan
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Beata har en ordentlig utbildning, en fin lägenhet och har själv uppfostrat fyra barn utan att någonsin vara sen med en enda räkning. Hur kunde det bli så att hon som alltid varit så kompetent till sist är en av dem som köar utanför Frälsningsarméns matutlämning? Det enda misstaget hon begick var att bli långvarigt sjuk. I Fattigfällan får vi följa Beatas kamp med socialen. Beatas öde är ett fiktivt exempel baserat på dagböcker och anteckningar.
161415
Bok:Bokcirkelkasse Gentlemen
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Bröderna Henry och Leo Morgan bor i en våning på Hornsgatan i Stockholm. Morgan är boxare och pianist, Leo är f.d. barnstjärna, filosof och sextiotalspoet. Sommaren 1978 dyker jag-personen, Klas Östergren, upp och flyttar in hos bröderna Morgan. Han tänker skriva en nutidsroman i stil med Strindbergs Röda rummet.
161413
Bok:Bokcirkelkasse Gone Girl
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Nick och Amy Dunne har börjat om på nytt i en liten trygg stad i Missouri. På parets femåriga bröllopsdag försvinner Amy spårlöst. I villan syns tydliga spår efter en våldsam kamp. Maken Nick som misstänks gör allt för att bevisa sin oskuld. Men i Amys gamla dagbok framkommer att Nick har mindre trevliga sidor.
161416
Bok:Bokcirkelkasse Hägring 38
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Onsdagsklubben i Helsingfors är ett informellt diskussionsforum som består av några gamla vänner till advokaten Claes Thune. Året är 1938 och Adolf Hitlers expansionspolitik väcker både vrede och beundran. Thunes mycket dugliga sekreterare, fru Wiik, jagas av minnen från inbördeskriget. En dag hinner minnena ikapp henne.
161414
Bok:Bokcirkelkasse Innan floden tar oss
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Sofia har fått arbete som biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka. Hennes man Janne följer med för att ta hand om hem och barn. Deras tillvaro vävs samman med några unga systrars. Flickorna har flytt till Dhaka för att undvika att giftas bort sedan deras storasyster mördats av sin man i en liten by ute på landsbygden.
187569
Bok:Bokcirkelkasse Ljuset vi inte ser
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Ljuset vi inte ser är den gripande historien om Marie-Laure och Werner, två unga människor som mot alla odds kämpar för att överleva. En fängslande berättelse om den grymhet som en gång slog klorna i Europa - och om den godhet som göms i djupet av våra hjärtan.
161417
Bok:Bokcirkelkasse Resa med lätt bagage
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Boken innehåller en samling noveller, som handlar om inre och yttre resor. Om människor i nya omgivningar och nya förhållanden. Tove Jansson berättar med lätt humor och samtidigt stort allvar.
161419
Bok:Bokcirkelkasse Sommaren utan män
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
När Mia Fredricksens man Boris efter trettio års äktenskap meddelar att han vill ta en paus, rasar Mias tillvaro samman. Efter en tid på sjukhus beslutar hon sig för att åka hem till sin familj. I mötet med sin 87-åriga mor och hennes väninnor blir hon varse att de alla på ett eller annat sätt har blivit lämnade.
187827
Bok:Bokcirkelkasse Spådomen
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
I minnesbilder skriver Agneta Pleijel fram en ung flicka som en gång var hon, från födelsen 1940 och tjugo år framåt. Barndomen präglades av geografiska förflyttningar och händelserna utspelas i Stockholms förorter, USA och Lund. Det är en berättelse om sökandet efter sanning, moral och en plats i världen.
161422
Bok:Bokcirkelkasse Stål
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Bästa vännerna Anna och Francesca är tretton år och bor i ett nedslitet bostadskomplex i den toskanska kuststaden Piombino. Livet i staden rör sig kring stålverket. Flickorna är på väg att ta steget in i vuxenvärlden och drömmer om ett liv som advokat eller modell långt borta från föräldrarna och stålverket.
161418
Bok:Bokcirkelkasse Torka aldrig tårar utan handskar
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
En skildring av 1980-talets Stockholm, sjukdomen aids och de människor som drabbas. Här finns Rasmus som 1982 lämnar den lilla bruksorten Koppom och kastar sig ut i de homosexuellas Stockholm, Benjamin som är Jehovas vittne och en dag ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen som Gud någonsin skapat.
187708
Bok:Bokcirkelkasse Underkastelse
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Utgångspunkten för romanen är att Muslimska brödraskapet vinner det franska presidentvalet år 2022 i hård kamp med Nationella fronten. Vi får följa litteraturläraren François och hans gradvisa anpassning till de politiska förändringarna.
184291
Bok:Bokcirkelkasse Vi eller de : Finland 1918
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
En bunt kärleksbrev skrivna av Christina Falcks mormor och morfar blev upptakten till denna roman om inbördeskriget i Finland 1918.
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11 - 19
Tisdag: 11 - 19
Onsdag: 11 - 19
Torsdag: 11 - 19
Fredag: 11 - 17
Lördag: 11 - 15
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-17
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-17
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-16
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 12-17
Tisdag: 13-18
Onsdag: 13-18
Torsdag: 12-17
Fredag: MERÖPPET 8-22
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

MERÖPPET 08-22 alla dagar för dig med speciell behörighet