E-film med Viddla

Sök strömmande film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

221404
Dokument:Climax:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Regissören Gaspar Noés nya film utspelar sig på en övergiven skola under en natt på 1990-talet. Det är ett tjugotal dansare som samlas för att fira, och börjar festen med att dansa, de mixar vogueing, krump, och pop-locking. Men efter ett tag visar det sig att bålen har spetsats med LSD, och festen tar en fruktansvärd vändning där vissa sveps med i ruset medan andra får fruktansvärda snedtrippar. Mattias Oscarsson skriver i Sydsvenskan: "Det som följer är en hallucinatorisk helvetestripp ner i våld, äckel, övergrepp, incest, mord och självmord. Climax är närmast en antidrogfilm". Kulturnyheternas Kristoffer Viita menar att detta är "En omedelbar feel bad-klassiker." Noé vann det stora priset i Cannes sidotävling Directors Fortnight för denna kontroversiella film.
221406
Dokument:Kusama - Infinity:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Ibz Kusama, Yayoi/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
En dokumentär där en av världens främsta konstnärers liv lyfts fram. Yaoyi Kusamas verk har fascinerat publiken i mer än sex årtionden. Med ett konstnärskap som ständigt tänjt gränserna har hon rört sig tveklöst mellan måleri och skulptur, konst och design, öst och väst. Men privat har hon brottats med oräkneliga hinder: från uppväxten i en dysfunktionell familj under andra världskrigets Japan och sexism och rasism på 60-talets konstscen till psykisk sjukdom. Filmen om henne tecknar ett inspirerande och fascinerande porträtt av en sann överlevare och världsledande konstnär. I Aftonbladet skriver Emma Gray Munthe: "Man blir tagen av hennes historia och hennes konst, beklämd, rörd - och rasande. Igen tänker man på alla kvinnor som försvunnit ur historieböckerna, och som i motsats till Kusama aldrig fått den uppmärksamhet de förtjänat.".
221712
Dokument:Autómata:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Omfattande radioaktivitet har utplånat merparten av jordens befolkning. De få människor som finns kvar lever i ett samhälle med robotar som har utvecklats för att tjäna och per design inte kan skada människor. Men när agenten Jacq får i uppdrag att utreda ett fall där en robot påstås ha lyckats omprogrammera sig själv, gör han en upptäckt som får allvarliga följder. Denna spanska dystopiska science-fictionfilm med Antonio Banderas i huvudrollen är regisserad av Gabe Ibáñez och är en av dennes första långfilmer.
221714
Dokument:Tjuvheder:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Guldbaggebelönade Tjuvheder är en socialpolitisk dramathriller om gatulangaren Minnas kamp för att överleva. När Minna, som redan befinner sig i samhällets marginaler, förlorar sin lägenhet ser hon ingen annan utväg än att lura pengar av en langare. När hon flyr träffar hon Katja som tar med henne till en illegal bosättning. Här skapar de sig en dräglig tillvaro och hittar något de båda har saknat länge - gemenskap. Men Minnas förflutna vägrar att lämna dem ifred. I huvudrollerna ser vi Malin Levanon och Lo Kauppi. Dagens nyheters Helena Lindblad skriver: "Tjuvheder skulle kunna kallas Snabba cash -filmens socialrealistiska syrra: en nedtonad men känslointensiv skildring av knarkarvärlden långt bortom Stureplan och de stora stötarna.".
221684
Dokument:Mademoiselle Paradis:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Tyska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Regissören Barbara Albert berättar här den fantastiska historien om den unga synskadade pianisten Maria Theresia Paradis. De högt uppsatta föräldrarna, pappan verksam vid hovet, har lärt henne spela och dansa, för att undvika den sociala förödmjukelse som hennes defekt tvingar familjen till. Via Franz Mesmers okonventionella behandling lär sig till slut Maria Theresia att se igen, och lyckan är fullkomlig, tror de. För när den omtvistade läkarens osynliga medicin ger huvudpersonen tillgång till världen med egna ögon, då tappar hon rytmen bakom pianot. Mikael Timm skriver i sin recension på Kulturnytt i P1: "Ja, det är en liten pärla till film. Diskret och därför så härlig att utforska.".
221685
Dokument:RBG:2019
RBG
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Lz Ginsburg, Ruth Bader/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Ruth Bader Ginsburg, domare i högsta domstolen i USA, har blivit en symbol i kampen för jämställdhet och lika rättigheter för kvinnor och minoriteter under hennes långa karriär i det juridiska systemet. Älskad och hyllad av demokraterna men hånad och avskydd av republikanerna. Under de senaste åren har den nu 85-åriga damen oväntat fått en status som populärkulturell ikon. Hennes ansikte dyker upp på allt från kläder och muggar till tatueringar, och hon kallas Notorious R.B.G, efter rapparen Notorious B.I.G. RBG är filmen om hennes liv, från tiden som ifrågasatt kvinna på Harvards juridiska institution på 1950-talet fram till dagens hjältestatus som den äldsta medlemmen i högsta domstolen.
221687
Dokument:VS:2019
VS
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Adam har haft en stökig uppväxt i fosterfamilj och bär på mycket frustration och aggressivitet. När han upptäckter den brittiska scenen för rap battles hittar han ett utlopp för allt han bär inom sig, och han börjar bygga upp ett rykte som en kvick och kontroversiell rappare som börjar vinna matcher. När mamman som lämnade bort honom tolv år tidigare plötsligt söker kontakt igen skakar det om hans tillvaro och han står inför sin största utmaning hittills: att möta och hantera sitt förflutna. Filmen är regissören Ed Lillys första långfilm och fick fina omdömen av brittiska filmrecensenter.
222192
Dokument:Supa Modo:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Swahili
Hylla: Hxpca.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
I detta kenyanska drama får vi följa den nioåriga flickan Jo. När Jo och hennes familj får veta att hon inte kommer att överleva sin cancer lämnar de sjukhusets karga väggar för att åka hem med löftet om att ge Jo en fantastisk sista tid. Familjen och vännerna gör allt för att uppfylla Jos dröm - att bli en superhjälte precis som de hon ser på film. Björn Jansson på Kulturnytt i P1 skriver: "Supa Modo lyckas kombinera det sorgliga med livslust, allvar med humor. Realism i relationerna och tafflighet i byns försök att göra en riktig superhjältefilm med Jo som superhjälte".
222195
Dokument:Pengabdi setan:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Indonesiska
Hylla: Hxrbb.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Rinis familj lever under svåra förhållanden i ett gammalt hus på den indonesiska landsbygden. Mamman är döende i en mystisk sjukdom, och pappan har svårt att försörja familjen. Rini har också tre bröder, och den yngste, sexåriga Ian, är stum. Efter att mamman dött reser pappan till staden för att försöka få ihop pengar till familjen, men medan han är borta händer konstiga saker. Snart börjar de se glimtar av en vålnad och höra ljudet av den sjuka modern i huset, och de kommer till den fruktansvärda insikten: onda krafter har kommit för att ta Ian ifrån dem. Filmen var nominerad till hela tretton priser på Indonesiens största filmfestival och vann sju av dem.
222196
Dokument:Place publique:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
En tv-producent har bjudit in olika representanter från Paris kulturelit till sin inflyttningsfest på ett gods en bit utanför huvudstaden. På gästlistan finns en programledare vars stjärnglans börjat falna på äldre dagar, hans före detta fru och deras dotter så väl som det senaste Youtube-stjärnskottet och en servitris med lite för stort intresse för kändisar för att kunna sköta sitt jobb. Kulturnytts Anneli Dufva skriver: "Trädgårdsfesten är en bagatell, men en god sådan, med komiska hantverksknep i fin fransk tradition: tänk Molière! Tänk esprit! Det blommar av små scener, små möten i festens pågående stim och rörelse".
222197
Dokument:Bad reputation:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Ijz Jett, Joan/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Sångerskan och gitarristen Joan Jett började sin karriär i 70-talspunken och har idag en självklar plats i Rock and Roll Hall of Fame. Tillsammans med banden The Runnaways och Joan Jett & the Blackhearts har hon gett ut ett tiotal skivor, och med låten I love Rock 'n Roll höll de förstaplatsen på Billboard Hot 100 i flera veckor under 1980-talet. Bad Reputation är dokumentärfilmen om hennes liv från den tidiga tonåren fram till idag och hur hon blev en orädd förebild och inspiratör för kvinnor som ville spela rock, oavsett hur illa omgivningen tyckte om det.
221401
Dokument:Exfrun:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
I Katja Wiks långfilmsdebut Exfrun får vi följa tre kvinnor i olika faser av tvåsamhet, den nyförälskade Klara, den gifta småbarnsmamman Anna och exfrun Vera. Det är en dramakomedi som belyser de kvinnliga berättelserna och bjuder på såväl vardagsrealism som satir mellan bubblande förälskelse, vardagens ständiga pusslande och kompromisser och slutligen det slitsamma uppbrottet efter ett ohållbart äktenskap. Svenska Dagbladets Elias Björkman skriver: "Exfrun är ett excellent exempel på en form av svenskt samtidsdrama som faktiskt berättar något igenkännbart, och samtidigt är försynt roande utan att den obekväma, såriga svärtan går förlorad." Han fortsätter: "och även om publiken lämnas kvar i en känsla av såväl hopp som förtvivlan är det sistnämnda det som är starkast och mest bestående".
221402
Dokument:Palio:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Italienska
Hylla: Rbe/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Två gånger om året hålls världens äldsta hästkapplöpning, Palio, i den italienska staden Siena. Stadens olika stadsdelar, contrador, tävlar mot varandra och både hästar och startnummer i tävlingen lottas ut. Det är inte vilket lopp som helst då strategi, mutor och korruption spelar en lika stor roll som ryttarnas skicklighet. Ryttarna rider barbacka och i princip är alla medel tillåtna utom att piska andras hästar. Den legendariska ryttaren Gigi Bruschelli har vunnit 13 Palios de senaste 16 åren och anklagas för att monopolisera loppet. Han är två lopp ifrån att slå världsrekord och Bruschelli gör allt för att vinna men denna gång har hans unge adept Giovanni Atzeni bestämt sig för att stå som segrare.
221403
Dokument:Den långa flykten:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Martin Rosens prisbelönade animerade äventyr Den långa flykten, efter Richard Adams roman med samma namn, gjorde succé på biograferna när den kom 1978. En flock vildkaniner hotas av människans framfart och bryter upp från Sandlefords ängar för att söka en ny boplats. Den lille Femman har anat faran, den handlingskraftige Hassel blir ledaren och de får med sig den stöddige Kronan, den poetiske Maskros, den klipske Björnbär och några till. Okända fiender och farligheter väntar dem i det grönkulliga engelska landskapet och de ställs på svåra prov. Så småningom börjar de inse att den sorglösa och oskyldiga värld de en gång levde i för alltid är borta. Kommer de någonsin att nå sitt nya hem i Watership Down?.
221405
Dokument:Transit:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Ett drama som baseras på Anna Seghers roman Transit Visa från 1940-talet. Filmen utspelar sig i ett modernt Frankrike, men historien visar en ung tysk judes flykt från nazisterna under andra världskriget. Den unge mannen heter Georg och han kommer över en död författares identitet och använder sig av den för att ta sig vidare. I Marseille måste han stanna och möter då en ung kvinna som letar efter sin make: Det visar sig snart att mannen som hon letar efter är den man vars identitet Georg har tagit över. Jens Peterson på Aftonbladet skriver att " Ovanlig spänning mellan dåtid och nutid, men trots att vi ser att det är 2018 känns historien andra världskriget. Som en vemodigare Casablanca." Regissören Christian Petzold har tidigare gjort Phoenix och Barbara. Filmen nominerades i kategorin Bästa film vid Berlin Film Festival 2018.
221713
Dokument:Flocken:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Handlingen i Beata Gårdelers guldbaggevinnare Flocken utspelar sig i ett litet svenskt samhälle, som på ytan verkar vara en idyll. När 15-åriga Jennifer anklagar en skolkamrat för våldtäkt ändras allt. Ryktet sprider sig snabbt och allt fler i den lilla byn blir övertygade om att hon ljuger. Det blir början på en hetsjakt där ett helt samhälle, inklusive prästen, vänder sig emot Jennifer och hennes familj. Samhället visar sig vara en brutal sammanslutning där bevis och domstolsbeslut inte betyder någonting och där vuxna människor sätter egna regler och lagar. Det enda som betyder något är att man håller sig till flocken. I DN tycker Helena Lindblad att "Flocken är otäck till max, men en av det mest angelägna svenska filmer jag har sett på länge.".
221686
Dokument:Sorry to bother you:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Cassius Green bor i sin morbrors garage i Oakland och hankar sig fram på ett telemarketingjobb. Det går inget vidare för kunderna lägger på när de hör att han är afroamerikan. Men så får han ett tips från kollegan Langston i kontorsbåset bredvid: "Använd din vita röst!". Och mycket riktigt, när han testar detta knep går affärerna strålande och han blir snabbt befordrad. Men plötsligt börjar den vita rösten även ta över hans privatliv. "En av de mest surrealistiska och oberäkneliga upplevelser filmåret 2018 har att erbjuda. Den mörka, mycket bisarra twisten till trots är detta en film jag skulle kunna tänka mig att bo i", skriver Nöjesguidens Oscar Westerholm. Michael Tapper på Sydsvenskan tycker att "få saker livar upp tillvaron som förargelseväckande intelligent underhållning".
221688
Dokument:Gräns:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: TriArt Film
Tina (Eva Melander) är den skickligaste tulltjänstemannen på färjeterminalen. Om hon känner lukten av rädsla från någon av de avstigande passagerarna vet man med säkerhet att man hittat en smugglare. Aldrig någonsin har hon tagit fel, förrän Vore (Eero Milonoff) går i land. Han liknar Tina, med sitt grovhuggna ansikte och sin robusta kropp. Han sätter hennes luktsinne helt ur balans. Vore säger att Tina inte ska skämmas för den hon är, att hon i själva verket är bättre än de andra, de som hela livet fått henne att känna sig fel och annorlunda. Filmen nominerades till en Oscar och vann sex Guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och kvinnliga huvudroll, och fick ett översvallande mottagande av recensenterna. "Gräns lyckas på ett briljant sätt också väva in kön, etnicitet och gammalt statligt minoritetsförtryck i samma brokiga fantasykostym. Smart, sinnligt och skrämmande sevärt", skriver Helena Lindblad på DN och ger högsta betyg.
222193
Dokument:Svenskjävel:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Journalisten och författaren Ronnie Sandahl långfilmsdebuterar med dramat Svenskjävel. Dino (Bianca Kronlöf) drömmer om ett annat liv och lämnar den svenska landsorten för att söka lyckan i ett nyrikt Oslo. Hon fastnar i en rundgång av tillfälliga jobb, pengabrist och hårt festande. När hon får tillfällig anställning som barnflicka hos en norsk medelklassfamilj hamnar hon under några kvava sommarveckor i ett triangeldrama och tvingas stå upp för sina känslor och sin framtid. I Aftonbladet konstaterar Helena Lindblad att Bianca Kronlöf är "nedtonad men ändå suveränt närvarande" och att filmen är "en strålande debut även för regissören Ronnie Sandahl". För sin tolkning av Dino fick Bianca Kronlöf en Guldbagge för bästa nykomling.
222194
Dokument:Lone survivor:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Lone survivor är baserad på den misslyckade operationen i juni 2005 som gick under kodnamnet Operation Red Wing. Fyra medlemmar av SEAL Team 10 hade i uppdrag att tillfångata den ökända talibanledaren Admad Shad. De hamnar i bakhåll och isoleras från hjälp medan de konfronteras av en hel armé av talibaner. Marcus Luttrell var den enda i teamet som överlevde uppdraget och sedermera skrev boken Lone survivor om deras upplevelser. Mats Bråstedt jämför i Expressen filmen med Zero dark thirty: "Samtidigt som berättelsen ibland slår över och blir lite väl mycket hyllning till machomän och tuffa saker de gör, är Peter Bergs film också tät och spännande nervig action med en nästan dokumentär känsla.".

Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 15:00
Söndag: Stängt
Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9:00
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 17:00
Onsdag: 11:00 - 17:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 15:00
Söndag: Stängt

Självservice 9-11 mån-fre


Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 16:00
Lördag: 11:00-15:00
Söndag: Stängt

Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 17:00
Tisdag: 11:00 - 17:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 17:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22
MERÖPPET 8-22 alla dagar för dig med särskild behörighet.