E-film med Viddla

Sök strömmande film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

218274
Dokument:Victor och Josefine:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Franska
Hylla: uHj/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
I kloakerna under en värld av stora björnar lever den lilla musen Josefine i musvärlden med alla andra små möss. Där är avsky för björnar det viktigaste som finns. Men Josefine vägrar tro att björnarna är hennes fiender. När hon möter den vrålhungriga björnen Victor är hon nära på att slukas, men efter en örfil och godismutor uppstår en osannolik vänskap. Att vara vän med en björn visar sig dock inte vara helt problemfritt. Den animerade filmen bygger på böckerna om Victor och Josefine av Gabrielle Vincent. Jorunn Amcoff skriver i Expressen att "resultatet är en fröjd. Här finns vänskap att ta på allvar, samhällskritik och humor, ypperlig musik av Vincent Courtois, fantastiska animeringar och inte ett enda slagsmål." Filmen vann en César och nominerades till en Oscar för bästa animerade långfilm.
218278
Dokument:Alla mår bra:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Ncac/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Alla mår bra är den sjätte filmen i Rainer Hartlebs Jordbrosvit. Ett unikt dokumentärprojekt som under mer än trettio år följt eleverna i förortsklassen Lundaskolan 1D på deras väg genom livet. Genom åren har Hartleb återvänt ett stort antal gånger och filmerna är både en samtidsskildring av det svenska samhället och en betraktelse över de senaste 30 årens händelser, personifierad genom de nu 40-åriga Jordbrobarnen. Återblickar från de gångna decenniernas filmmaterial varvas med aktuella intervjuer. Närgånget men med medkännande respekt för Slobodan, Maria, Ulrik och alla de andras kamp, tillkortakommanden och framgångar i livet ger Hartleb oss ett fullödigt vardagsdokument som vida överträffar de fiktiva motsvarigheterna.
219064
Dokument:Fonko:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: Ijv/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Det är en stor musikalisk revolution som pågår i Afrika just nu och i den här dokumentären av Göran Olsson (Black Power Mix Tape 1967-1975), Daniel Jadama, Lars Lovén träffar vi flera intressanta, kreativa och frispråkiga musiker från b.la. Ghana, Senegal, Angola och Sydafrika. Den urbana klubbmusiken innehåller ofta mycket traditionella rytmer, och de har också blivit ett uttryck för alla förändringar som det afrikanska samhället går igenom, allt från samhällsklyftor och sekularisering till konflikten mellan tradition och modernitet. Intervjuer med en av kontinentens största musikaliska ikoner och politiska aktivister Fela Kutis hörs dessutom genom dokumentären. Björn G Stenberg skriver i Uppsala Nya Tidning "För alla musikintresserade är det ett måste med filmen!".
219063
Dokument:The deminer:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Kurdiska
Hylla: Occ/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
I den här skakande dokumentären träffar vi den kurdiska åttabarnsfadern Major Fakhir och hans outtröttliga arbete med att oskadliggöra minor i det irakiska Kurdistan. Vi får följa Fakhir som med knapphändiga skyddskläder, utrustad med en avbitartång ger sig i kast med ett fruktansvärt farligt jobb - desarmera minor. De svenskirakiska filmarna Hogir Hirori och Shinwar Kamals porträtt av Majoren sträcker sig från Saddams fall 2003 fram till 2014 när IS härjar i norra Irak. " (.) ett stycke krigisk nutidshistoria som ger ett personligt sammanhang till avlägsna konflikter som annars bara brukar fläkta förbi på nyheterna; en film som placerar oss mitt i skeendet i en av världens värsta konflikthärdar." skriver Fredrik Sahlin i Kulturnyheterna.
219062
Dokument:Nils Karlsson Pyssling:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: uHc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: SF ;Viddla [distributör]
Astrid Lindgrens oförglömliga berättelse Nils Karlsson Pyssling handlar om pojken Bertil som är ensam hemma. Han ligger på sängen och känner sig ensam när han plötsligt hör små, små trippande steg under sängen. Spökar det här? tänker Bertil och böjer sig ner över sängkanten. Och då får han se något underligt. Där under sängen står... ja, det är precis som en vanlig pojke. Det är bara det att han inte är större än en tumme. "Hej" säger pojken. "Jag heter Nils Karlsson Pyssling.".
219061
Dokument:Förvaret:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Ohd/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Dokumentärfilmen Förvaret visar upp en värld som de flesta inte visste fanns. I Migrationsverkets låsta förvar i Flen bor asylsökande människor som frihetsbevarats i väntan på utvisning eller beslut om utvisning. De vet inte hur länge de ska vara inlåsta, och många fruktar för sina och sina familjers liv om de kommer skickas tillbaka till länderna de flytt ifrån. Dokumentärfilmarna Anna Persson och Shaon Chakraborty har arbetat med filmen under flera år. Under ett halvår innan inspelningen besökte de förvaret regelbundet för att lära känna personalen och de intagna. Resultatet är en gripande film om människoöden fångade i limbo och väntandes på ett beslut som betyder allt. Filmen belönades med en Guldbagge för bästa dokumentärfilm 2016.
219059
Dokument:Korparna:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Jens Assur står för regin i denna filmatisering av Tomas Bannerheds roman Korparna, med skådespelarinsatser av bl.a. Reine Brynolfsson och Peter Dalle. Brynolfsson spelar den hårt slitande bonden Agne, vars gårds arrende hotas att sägas upp på grund av meningsskiljaktigheter med arrendeägaren. Mats Johnson lyfter fram skådespelarinsatsen i sin recension i Göteborgsposten där han skriver: "Ett minimum av dialog. En kamera (Jonas Alariks foto är superbt) som inte rör sig i onödan. Och så Brynolfsson. Han behöver inte göra mycket för att dominera filmscener". Filmen nominerades till flera Guldbaggar och knep en för Bästa musik.
219066
Dokument:En kvinnas liv:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/VC
Medietyp: Dokument
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Den unga adelsdamen Jeanne lever ett skyddat liv i sina föräldrars hem under andra hälften av 1800-talet. Hon är vid den ålder då det är dags att gifta sig, och hennes välmenande föräldrar är snabba att acceptera den unge adlige mannen som visar intresse. Det visar sig snart att han inte är den förmögne och trogne make han utgett sig för att vara, och Jeanne tvingas inse hur hård verkligheten kan vara för en ung kvinna utan skyddsnät i 1800-talets Frankrike. Filmen bygger på novellen av Guy de Maupassant och belönades med pris för bästa film vid filmfestivalen i Venedig samt nominerades till en César.
218430
Dokument:Tinker, tailor, soldier, spy:2016
Utgivningsår: 2016
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Tomas Alfredsons kritikerhyllade Tinker, tailor, soldier, spy är en kalla-kriget-historia som bygger på John le Carrés roman. George Smiley har varit ute i kylan men kallas in för att avslöja en mullvad i organisationen efter att en operation i öst gått fel. Det blir en delikat och svår uppgift för den luttrade agenten då läckan verkar finnas högt upp i hierarkin. Filmen vann kritikerpriset vid Stockholms filmfestival 2011 och nominerades till tre Oscar vid 2012 års gala. "Tomas Alfredsons film är ett komplett mästerverk, byggt på ett lika komplett manus" Johan Croneman (DN)
218273
Dokument:The pianist:2017
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Horse Creek Entertainment ;Viddla [distributör]
Roman Polanskis trefaldigt Oscarsbelönade The Pianist är baserad på den judiske radiopianisten Wladyslaw Szpilmans självbiografiska roman om livet i Warszawas getto under nazisternas ockupation, men berättelsen bär också spår av Polanskis egna barndomsupplevelser från tiden i Krakóws getto. Szpilman (Adrian Brody) var en av ett tjugotal av Warszawas 500 000 judar som lyckades undkomma deportation till koncentrationsläger och överleva helvetet i gettot genom att gömma sig i övergivna lägenheter och bland ruinerna efter staden. Till sin hjälp hade han vänner ur motståndsrörelsen och till sist fick han hjälp även av en nazistisk överste. Nedtonat, objektivt registrerande, utan att sentimentalisera skildrar Polanski genom den gömde, allt svagare Szpilmans ögon fasorna och det eskalerande vansinnet; nazisternas förödmjukelser och övergrepp, lidande, svält och död, familjer som splittras för att aldrig återses och människor som förs bort likt boskap för att aldrig återvända.
218275
Dokument:The square:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Christian är en respekterad ledare för ett museum för modern konst i Stockholm. Museet ska nu ta in en ny utställning i form av en ruta i vilken bara godhet råder. För att förtydliga och marknadsföra projektet anlitas en reklambyrå med sin egen tolkning på konstverket. I samma veva blir Christian bestulen på både mobil och plånbok, vilket leder till en typ av moraliska dilemman som väl känns igen från hans andra filmer. Regissören Ruben Östlund har vunnit Guldbaggar, en Guldpalm för sina tidigare filmer och The square har nominerats till både en Oscar och en Golden Globe i kategorierna för bästa icke-engelskspråkiga film 2018.
218276
Dokument:Silvana:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Ijz Imam, Silvana/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Artisten Silvana Imam har på några år gått från underground-rappare till hyllad ikon, känd för sina vassa texter och sitt engagemang mot främlingsfientlighet. I dokumentären om hennes liv får vi följa med bakom den offentliga bilden och se en artist som försöker förhålla sig till rollen som förebild och sina egna förväntningar. Jan-Eje Ferling på Filmeye gick på pressvisningen utan att veta vem Silvana Imam var, och fick "ett friskt slag i ansiktet". Han ger filmen högsta betyg och skriver: "Dokumentären av regissörerna Mika Gustafson, Olivia Kastebring och Christina Tsiobanelis är mycket genomarbetad och välgjord. Deras porträtt av artisten och människan Silvana Imam är en filmupplevelse och måste beröra alla som ser den. Även om man inte delar hennes idéer, så måste man imponeras av hennes texter och scennärvaro. Och modet att vara sig själv". Dokumentären prisades med en Guldbagge för bästa dokumentärfilm 2018.
218279
Dokument:Desmond & träskpatraskfällan:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: uHc/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Desmond och hans vänner har fått nog. De finner sig inte i att bli terroriserade av det ohyggliga monstret som bor i träsket bakom fru Krokodils hus och som titt som tätt förpestar tillvaron för Hallonskogens invånare. Om han finns vill säga, för ingen har sett honom. Men vem skulle det annars vara som har tagit Desmonds vackert solmogna äpplen, Bittan Kos nagellacksamling, Willes elgitarr, Sebastian Hares boxningshandskar och fru Krokodils nya cd. Man beslutar sig för att bygga en fälla. En träskpatraskfälla. Alla ställer upp för att få fast monstret. Alla utom kommunfullmäktiges ordförande, älgen Helmut, som tycker att det är ett ofantligt slöseri med värdefull arbetstid. Desmond och träskpatraskfällan är en dockanimerad film som lämpar sig för hela familjen. "Vi är inte direkt bortskämda med animerad svensk film i världsklass, men här kommer en (faktiskt)", skriver Johan Croneman i Dagens Nyheter.
218283
Dokument:The first monday in May:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: Ihk/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
På Metropolitan Museum of Arts i New York finns världens största samling av mode, och första måndagen i maj varje år öppnar de upp för en fantastisk modeshow och utställning. Uppklädda kändisar samlas för att njuta av fantastiska skapelser. I denna dokumentär har regissören Andrew Rossi följt Vouge:s chefredaktör Anna Wintour och Andrew Bolton från The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute när de skapar utställningen och galan China Through the Looking Glass. Vi får ta del av både utmaningar och tuffa frågeställningar, så som - är mode verkligen konst? Stefan Hedmark på Aftonbladet skriver att dokumentären innehåller "ögongodis för den som är särskilt modeintresserad.".
219060
Dokument:Beginners:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Dokument
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Skivdesignern Oliver (Ewan McGregor) träffar Anna (Mélanie Laurent) bara några månader efter att hans pappa Hal gått bort i cancer. Förälskelsen fyller Oliver med minnen av pappan Hal (Christopher Plummer), som vid 75 års ålder kom ut som gay efter att ha mist sin fru efter ett långt äktenskap. Hals nya liv som gay blev på samma gång omtumlande och fantastiskt, inte minst då han träffade en yngre älskare, men också för att far och son kom varandra nära för första gången. Något som nu får betydelse för Olivers kärlek till Anna. Filmen är inspirerad av regissören Mike Mills egen pappas levnadshistoria. "Beginners ger ett mångfacetterat, bland annat historiskt/politiskt, perspektiv på hur normer förskjutits, samhället blivit öppnare och individen friare", skriver Annika Gustafsson i Sydsvenskan. Plummer fick en Oscar för bästa manliga biroll.

Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 15:00
Söndag: Stängt
Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9:00
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 17:00
Onsdag: 11:00 - 17:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 15:00
Söndag: Stängt

Självservice 9-11 mån-fre


Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 16:00
Lördag: 11:00-15:00
Söndag: Stängt

Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 17:00
Tisdag: 11:00 - 17:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 17:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22
MERÖPPET 8-22 alla dagar för dig med särskild behörighet.