Sök strömmande film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

223910
E-film:Hurricane:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Denna drabbande krigsfilm är baserad på verkliga händelser. Året är 1940 och Storbritannien kämpar för att stoppa Hitlers framfart. I en viktig luftstrid tvingas Royal Air Force ta hjälp av piloter från det polska luftvärnet. Till en början möts nyförvärven av skepsis och rasism, men snart visar det sig att polackerna är mycket skickligare än sina brittiska kollegor. Med bland andra Iwan Rheon från Game of Thrones.
224261
E-film:1%:2019
1%
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I de kriminella MC-gängens värld råder strikta hierarkier, lojalitet och hederskodex. Medlemmarna måste göra allt för gänget, något alternativ finns inte. Så när arvtagaren till ledarskapet plötsligt befinner sig i en situation där han slits mellan gänget och att rädda sin bror står han inför ett tufft val som kan komma att kosta honom livet.
225422
E-film:Gurrumul:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Ijz Yunupingu, Geoffrey Gurrumul/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Dokumentärfilmen Gurrumul följer den blinda australiska artisten Geoffrey Gurrumul Yunupingu. Han växte upp inom den traditionella Yolngukulturen och hittade sitt livs mening genom sången och musiken. Under världsomspännande resor har han sökt och nått ut till en stor publik, bland andra Drottning Elizabeth II och Barack Obama, som omfamnat hans musik och budskap. Filmen hade premiär på Filmfestivalen i Berlin 2018.
223724
E-film:Fever pitch:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Paul (Colin Firth) är besatt av sitt favoritfotbollslag Arsenal. Hans liv styrs helt och hållet efter deras spelschema och resultat och han är mer än nöjd med det. Men när han börjar träffa den nya lärarkollegan Sarah (Ruth Gemmel), som inte alls är intresserad av sport, upptäcker han att allt i livet inte kan rätta in sig efter fotbollssäsongen, hur gärna han än vill det. Den romantiska komedin Fever pitch är baserad på Nick Hornby's (High Fidelity, Om en pojke) självbiografiska debutroman från 1992.
223726
E-film:Mästaren:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Simon är en hyllad konstnär på den danska konstscenen. Han är excentrisk, framgångsrik och har en vacker fru. Livet är precis som han vill ha det, men så dyker plötsligt hans tidigare okända son, Casper, upp. Casper visar sig vara en världskänd graffitikonstnär som kallar sig The Ghost, och Simon känner sig utmanad av sonens framgångar. Trots att deras relation är skakig till en början kommer de varandra närmare, men hur mycket är blodsband egentligen värda när det visar sig att Simon inte har något intresse av att vara någons förälder och Casper har andra planer för deras relation än att bara lära känna sin far?.
223912
E-film:Olegs barndom:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Ryska
Hylla: Kma/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I denna hyllade och prisvinnande dokumentär följer vi den tioårige pojken Oleg och hans mormor Alexandra som bor i det krigsdrabbade Ukraina. Vi får följa en pojke som växer upp med bakgrundsljud av bomber och skott, och ingenstans att fly. Tillsammans med sin kusin och bästa vän Jarik drömmer, leker och fantiserar de båda barnen medan allvaret kryper närmare. I SvD skriver Jon Asp "Med väl riggad utrustning och med stort tålamod odlar Olegs barndom en nerv och en skönhet som gör kriget både avskräckande och intagande. I Kulturnyheternas recension skriver Fredrik Sahlin " Det är också en svidande påminnelse vad som pågår inte bara där, ett stenkast från EU, utan runt om i världen. Ger uttrycket "ensamkommande" flykting ett nytt ansikte.
223914
E-film:Status update:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Kyle har precis flyttat och bytt skola, vilket är en ganska stor sak - och när skolans häftigaste gäng krossar Kyles telefon redan första dagen - kan det nog inte bli tuffare. Den nya telefonen har en mystisk app, den gör så att Kyles statusuppdateringar slår in, han kan t.ex. plötsligt både sjunga och dansa som Bruno Mars. Äntligen är Kyle populär bland tjejerna och blir kapten för skolans hockeylag. Men är det verkligen denna uppdiktade fantasivärld den rätta vägen att gå för att finna lyckan? Är det inte så att den enda väg att gå är att vara sig själv - med både fel och brister?.
223725
E-film:Garry Winogrand:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Inz Winogrand, Garry/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Fotografen Garry Winogrand (1928-1984) gjorde sig känd som gatufotograf under 1960-talet när han med sin kamera fångade ögonblicksbilder av framför allt New Yorks gator men även andra amerikanska miljöer i Texas och Kalifornien. Han har kallats en av sin generations mest centrala fotografer och hans bilder har bidragit till en unik inblick i hans samtid. I filmen om hans livsverk får vi se mängder av hans bilder och höra berättelserna från människor som kände honom personligen så väl som konstkännare och samlare.
224262
E-film:Insyriated:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Arabiska
Hylla: Hsg.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Mitt under det brinnande kriget i Syrien är en familj instängd i sitt hem i Damaskus. Mamman har gjort om hemmet till en trygg hamn för den egna familjen men även för grannarna i ett försök att skydda dem från eldstriderna på gatorna, och utanför huset ligger en prickskytt på lur. Filmen har belönats rikligt på filmfestivaler runt om i världen och regissören Philippe Van Leeuw belönades med två priser på Internationella filmfestivalen i Berlin.
223911
E-film:Happy New Year, Colin Burstead:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I år ska det nya året firas in ordentligt tycker Colin Burstead, så tillsammans med sin familj hyr de en stor slottsliknande herrgård. Det Colin inte vet är att hans syster Gini passat på att bjuda in deras gemensamma bror David till festen. David som på grund av ett enormt svek har undvikit sin familj i över fem år. Men nu är han tillbaka och ska ordna upp alla oförrätter. Men det går inte lika lätt som det var tänkt och alla gamla sår slits upp igen. Gustav Larsed på Filmtopp.se skriver att filmen innehåller: (.) förstklassigt skådespeleri och ett knivskarpt manus som engagerar gör Ben Wheatleys senaste skapelse till en extremt välkomponerad film som inte bör missas (.)".
223723
E-film:Kelebekler:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Turkiska
Hylla: Hutt.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Syskonen Cemal, Kenan och Suzi har inte träffats på tjugo år när familjen splittrades efter moderns död. En dag hör deras far av sig och kräver att de omedelbart ska återvända till byn, och tillsammans beger de sig iväg på en resa genom den turkiska landsbygden. Längs vägen tvingas de konfrontera sina minnen, hantera varandras egendomliga personligheter och försöka återupptäcka det band som en gång förenade dem. När fjärilarna kommer har nominerats till pris på flera stora filmfestivaler och tog hem Grand Jury Prize på Sundance Film Festival 2018. Lisa Bergström på Kulturnytt i P1 kallar filmen "En överraskande liten pärla".
224259
E-film:The space between us:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Under en rymdfärd till Mars med målet att kolonisera planeten upptäcker en av astronauterna att hon är gravid. Barnet föds på Mars, men mamman överlever inte förlossningen. Pojken får namnet Gardner, och växer upp tillsammans med de andra forskarna, isolerad från resten av befolkningen på jorden. När chansen äntligen kommer för honom att besöka jorden för första gången visar det sig att hans kropp inte klarar av jordens atmosfär. Trots detta rymmer han tillsammans med tonårstjejen Tulsa, fast besluten om att upptäcka alla det han bara hört talas om tidigare, och kanske även hitta den far som han aldrig träffat och som inte vet att han existerar.
224260
E-film:Bilal:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Sandrew Metronome Distribution ;Viddla [distributör]
För tusen år sedan leker Bilal och hans syster ute i sin trädgård, då de plötsligt blir bortförda och hamnar i ett land långt bort från deras eget. Ett land som är fyllt med orättvisa och girighet. Men Bilal, som drömmer om att bli en stor krigare, vågar höja sin röst och ta upp kampen mot orättvisan. Detta är ett animerat äventyr fyllt av hjältar, monster och mystik, och är inspirerad av den verkliga berättelsen om historiens förste böneutropare Bilal Ibn Rabah.
224263
E-film:Under the tree:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Isländska
Hylla: Hdcb.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter att Atli varit otrogen slänger hans fru ut honom och låter honom inte längre träffa deras dotter. Atli flyttar in hos sina föräldrar tillfälligt, och blir då indragen i en dispyt som pågår mellan dem och grannen. Ett stort gammalt träd skuggar grannens tomt men Atlis föräldrar vill inte fälla det. Vad som till en början är en simpel dispyt utvecklas snart till en våldsam konflikt bortom kontroll när egendom förstörs, husdjur försvinner och övervakningskameror installeras. Under the tree var den stora vinnaren av Eddapriset 2018 med sju vinster och ytterligare fyra nomineringar.
225106
E-film:Speglingar:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Ibz Broos, Karin/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Filmaren Sara Broos bjöd sin mamma, konstnären Karin Broos, på en semesterresa i samband med hennes 60-årssdag i ett försök att komma varandra närmare. Resultatet blev en intim och personlig film om den komplexa relationen mellan mor och dotter, om djup och yta, om konst och sjukdomar, symbios och avstånd rakt in i människans innersta rum och psyke. Djupaste allvar och mörker blandat med humor och lätthet genom arkivbilder, målningar, dagboksanteckningar, vardagsliv och iscensatta drömmar. "Speglingar är en sällsynt vacker betraktelse över åldrande, ätstörningar, ungdomsrevolt, behovet av ordning i kaos och alla idyllers bedräglighet", skriver Eva af Geijerstam i DN.
225110
E-film:The party:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Janet (Kristin Scott Thomas) vill fira att hon erövrat en efterlängtad plats i brittiska parlamentet, och bjuder in en grupp vänner till fest. Under festens gång avslöjar hennes man Bill (Timothy Spall) två oväntade hemligheter, och plötsligt får tillställningen en helt annan ton och riktning än väntat. Karolina Fjellborg på Aftonbladet skriver: "Det svartvita, klaustrofobiska kammarspelet The party är både klassisk fars och dagsaktuell social och politisk satir, med lysande dialog och ett gäng superproffs som verkar älska varenda minut". Filmen stod som vinnare på Berlin filmfestival och även regissören Sally Potter var nominerad.
225108
E-film:Förolämpningen:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Arabiska
Hylla: Hsg.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Det är ett felaktigt monterat avloppsrör som agerar startskott i bråket mellan den palestinska byggförmannen Yasser och den kristna libanesiska bilmekanikern Toni. Från att vara en hätsk ordväxling övergår bråket till rena våldsamheten och de båda parterna befinner sig snart i en mycket uppmärksam rättegång. Detta gör att båda parterna måste göra upp med sina fördomar. I SvD skriver Jan Söderqvist att regissören Ziad Doueiris: ". sätter fingret på det infernaliskt tilltrasslade läget i Libanon". Även Kulturarbetarens Mats Gustafsson Hedenström lyfter aktualiteten i filmen: "Lysande skådespeleri, tätt och dramatiskt berättat och en berättelse som tar ner hela Mellanösternproblematiken på en jordnära nivå". Filmen nominerades till en Oscar för bästa utländska film.
225423
E-film:Vuelven:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Spanska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Plötsligt blir Estrellas mamma bortrövad av den lokala knarkligan och hon är ensam kvar och hamnar på Mexikos våldskantade gator. För att överleva går hon med i ett barngäng och tillsammans kämpar de mot drogkartellernas ständigt närvarande hot och våld. Plötsligt upptäcker Estrella att drömmen om att få tillbaka sin mamma besannas på det mest skräckinjagande sätt. I DN skriver Jane Magnusson att filmen; " är enormt sevärd men också oerhört våldsam, ledsam och faktiskt barnförbjuden". Fredrik Sahlin i sin tur skriver i Kulturnyheternas recension; "Tigers are not afraid är konsekvent berättad ur barnens begränsade perspektiv (den större politiska och sociala bilden får man lägga till själv) vilket gör ovissheten om vad som väntar efter nästa klipp svårartat nervpirrande.".
223913
E-film:Måste gitt:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
I Måste gitt följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller och de egna domstolarna alltid har sista ordet. Det udda med Metin är att han skriver dagbok och allt han ser och gör, alla namn, platser och kriminella handlingar dokumenteras i minsta detalj. När dagboken en dag försvinner blir han livrädd att polisen ska hitta den. Men det är inte polisen som hittat den utan en förläggare (Lena Endre) och Metins liv blir aldrig detsamma igen. "Ur vad som hade kunnat vara en hårresande problematisk berättelse om ett polariserat samhälle lyckas istället skådespelarna och Zubak, i någon slags mystisk alkemisk process, klämma fram guld." skriver Sofie Olsson i Kulturnyheterna. Nominerades till en Guldbagge i kategorin Bästa manus.
223908
E-film:Suburra:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Italienska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
En korrupt politiker fastnar i händerna på en maffiaboss efter att en minderårig prostituerad dött av en överdos. Maffian vill göra om Roms hamn till ett nytt Las Vegas och pressar politikern att utnyttja sin position i parlamentet för att få sin vilja igenom. Det blir början på en våldsam utveckling som under de närmaste sju dagarna leder hela vägen till Vatikanen. Björn G Stenberg på Upsala Nya Tidning skriver: "Regissören Stefano Sollima satsar genomgående på ett estetiskt fullgånget foto där han också vågar vila i bilden, minutiöst vald musik och sparsam men effektiv dialog". Han har tidigare gjort tv-serien Gomorrah och även Suburra har adapterats till tv-serie.
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 15:00
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Lördagar 10.30
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 17:00
Onsdag: 11:00 - 17:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: 11:00 - 15:00
Söndag: Stängt

Självservice 9-11 mån-fre

Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 16:00
Lördag: 11:00-15:00
Söndag: Stängt
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 17:00
Tisdag: 11:00 - 17:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 17:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22
MERÖPPET 8-22 alla dagar för dig med särskild behörighet.