Sök e-film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla (öppnas i nytt fönster)
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

,Stigande ,Fallande

Sortera på:

Relevans Av Titel Utgivningsår
251820
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Brandmännen i Pontypandy har fått en splitter ny och modern brandstation och en rad nya kollegor, men knappt har de hunnit vänja sig innan de måste åka ut på en massa utryckningar. En orkan är på väg in över området och det leder till en massa problem. De måste rädda en grupp människor från grottor som riskerar att svämma över och plötsligt brinner det i själva brandstationen! Brandman Sam och alla hans vänner har fullt upp i denna actionfyllda film.
252327
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Mcs/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
När Tjernobylkatastrofen inträffade i april 1986 befann sig dokumentärfilmaren Stefan Jarl i Lappland för att göra en spelfilm. Explosionen påverkade b.la. Sveriges samer, vilket ledde till att Stefan Jarl gjorde dokumentären Hotet. Här följer han samerna i byn Talma och visar hur deras liv förändrats för alltid. Mycket av det samerna levde av blev förgiftat: fiskarna, viltet och renarna. I dokumentären intervjuar Jarl flera människor som vittnar om den fruktansvärda katastrof som drabbat både dem och naturen.
251824
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Studio S Entertainment ;Viddla [distributör]
I Roman Polanskis drama från 2019 skildras Frankrikes mest kända rättsskandal - Dreyfusaffären. I slutet av 1800-talet anklagas den judiska officeren Alfred Dreyfus för spioneri och skickas till Djävulsön för att avtjäna ett livstids straff. Men en officerskollega till Dreyfus blir misstänksam och börjar nysta i fallet. Snart upptäcker han att allt inte står rätt till med bevismaterialet och han påbörjar en kamp för att avslöja en djup politisk komplott. En officer och spion belönades med tre César Awards, bland annat för bästa regi.
251823
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Studio S Entertainment ;Viddla [distributör]
Under det tidiga 1930-talet är den walesiska reportern Gareth Jones känd bland många för att han lyckats få en intervju med Adolf Hitler. Detta öppnar dörrar för honom, och han får uppdraget att ta sig in i Sovjetunionen för att undersöka hur landet lyckats med sin modernisering och upprustning av armén. Planen är att intervjua Stalin, men istället hamnar han i Ukraina där han får se den verkliga sanningen bakom Sovjetunionens snabba utveckling när han bevittnar ryska soldater som länsar landsbygden på alla grödor och lämnar befolkningen att svälta. Verklighetens Gareth Jones och hans livsöde inspirerade George Orwell att skiva Djurfarmen 1945. Filmen nominerades till Guldbjörnen vid Internationella filmfestivalen i Berlin.
251822
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Prins Hatt under Jorden är en musiksaga som bygger på den gamla folkberättelsen om en prinsessa som tvingat bort från sin skyddade tillvaro i slottet och ut i skogen på grund av en kvist med magiska löv. I skogen träffar hon lövens ägare, en prins som bor i underjorden och som inte kan visa henne sitt ansikte på grund av en förtrollning. Trots det blir de förälskade och får tre små barn tillsammans. Men en dag kan inte prinsessan låta bli att tjuvkika på prinsens ansikte, och han blir omedelbart tillfångatagen av häxan som lagt förtrollningen. Prinsessan måste nu ge sig iväg på ett utmanande äventyr för att rädda honom. Musikteatergruppen Oktoberteatern har adapterat sin teaterpjäs för film och berättar historien med mycket musik och fantasifulla inslag.
251821
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Yxn/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Året efter Abbas vinst på Eurovision Song Contest 1974 var det dags för Sverige att arrangera sin första schlagerfestival på hemmaplan i Stockholm. Arrangemanget startade en livlig debatt där stora delar av den svenska musikrörelsen hävdade att kommersialiseringen av musik var ett problem och krävde att tävlingen skulle stoppas. Som en motpol arrangerades istället Alternativfestivalen, där en stor mängd artister och musiker från olika genrer och stilar sjöng och spelade för att visa på en större mångfald än den som de ansåg representerades på den officiella festivalen.
252326
Utgivningsår: 2020
Språk: Japanska, Svenska, Finska
Hylla: Hxj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Kwaidan bygger på Lafcadio Hearns sagosamling med samma namn, som släpptes 1903. Ordet kwaidan är japanska för spökhistoria, vilket avslöjar innehållet i regissören Kobayashis klassiska skräckantologi. IVLT hyllar Erik Jersenius Kobayashis arbete: "I den drömska sfär där historiska händelser och rena legender återges på ett svärmiskt vis, återberättar han poetiskt fyra kusligt vackra spökhistorier. Han skildrar ohyggliga japanska sagoväsen som den dödligt kärlekskranka och förföriska Yuki-Onna, "Snökvinnan", och Rokurokubi, en blodsugande kvinnlig demon vars huvud kan lämna kroppen och sväva fritt, men Kobayahsi hemfaller inte åt effektsökande skräck, eftertänksamt och meditativt utforskar han livets och dödens mysterium, kärlekens både frälsande och förödande under." Filmen vann jurypriset i Cannes samt nominerades till en Oscar för bästa utländska film.
252332
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I familjefilmen Tvätten av Carl Johan De Geer och Håkan Alexandersson blir Lisa omhändertagen av Doktor Blom eftersom han och myndigheterna anser att Lisas mamma Mona, som driver ett tvätteri, inte är en bra och ordningsam mor. Mot Lisas vilja placeras hon hos pianolärarinnan fröken Blüchner. Lisa längtar mycket efter sin mamma och får oväntad hjälp av luffarna Sture och Bill. Efter tv-serierna Tårtan, Doktor Krall och Privatdetektiven Kant gav sig paret Alexandersson/De Geer i kast med att göra sin första långfilm, och det blev en surrealistisk saga som skildrar en absurd vuxenvärld.
252328
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Abigail (Christina Ricci) är ensamstående mamma till två barn. När hon träffar Ben (Hamish Linklater, The big short) på en bar, hittar de skämtsamt på en lista över saker de måste göra innan de gör slut på sin låtsasrelation, fullt medvetna om att det aldrig kommer att bli de två. På listan finns saker som att lära sig surfa, kyssas i baksätet på en taxi, promenera på en övergiven strand . Men när de ändå oplanerat hamnar i säng och Abigail blir gravid bestämmer sig det osannolika paret för att försöka bygga upp ett liv tillsammans.
252329
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Ricky och Abby vill att deras elvaåriga dotter Liz och deras sextonåriga son Seb ska få växa upp i ett eget hus. Men det är inte helt enkelt att få ihop ekonomin. Abby kämpar inom hemtjänsten och Ricky köper en skåpbil för att se om han kan tjäna ihop mer pengar genom budkörningar. Men det visar sig inte fungera som de hoppats och paret måste arbeta ännu hårdare. Barnen lämnas ensamma allt oftare vilket påverkar dem på olika sätt. I Kommunalarbetaren skriver Catarina Berglund: "Det är ingen trevlig film. Den kör som en ångvält genom ens känslor och rädslor." Sydsvenskans Michael Tapper tycker i sin tur att "Få kan fånga arbetarklassens sociala förnedring i ett samhälle som sätter pengarna framför människovärdet med en sådan kraft". Regissören Ken Loach har tidigare vunnit både Guldpalmen och en BAFTA för filmen Jag, Daniel Blake.
252330
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Ls/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
I dokumentären The wolfpack, som vann priset för bästa dokumentärfilm på Sundance filmfestival 2015, berättar regissören Crystal Mosell historien om sex bröder som växt upp isolerade i en lägenhet i New York. Deras föräldrar har undervisat dem i hemmet och endast tillåtit dem att lämna lägenheten några få gånger. Bröderna har istället sett på film som ett sätt att förstå och uppleva världen utanför den trånga lägenheten. Det har också varit ett sätt att fly från den instängda vardagen. Tillsammans spelar de upp scener från sina favoritfilmer, som Reservoir dogs, Pulp fiction och The dark knight, komplett med komplicerad scenografi och kostymer gjorda av papper. Mosell lärde känna familjen och fick lov att filma deras liv, precis när bröderna börjar revoltera mot sina föräldrar och valet att hålla dem borta från omvärlden.
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11 - 19
Tisdag: 11 - 19
Onsdag: 11 - 19
Torsdag: 11 - 19
Fredag: 11 - 17
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 09
 

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Sommarstängt mellan 6 juli till 9 augusti. 
Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Sommarstängt mellan 6 juli till 9 augusti. 
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: MERÖPPET 8-22
Tisdag: MERÖPPET 8-22
Onsdag: MERÖPPET 8-22
Torsdag: MERÖPPET 8-22
Fredag: MERÖPPET 8-22
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

MERÖPPET 08-22 för dig med speciell behörighet