E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

227698
E-film:The great buster:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Ikz Keaton, Buster/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Den klassiska stumfilmskomikern Buster Keatons karriär började tidigt. Redan fyra år gammal stod han på teaterscenen tillsammans med sina föräldrar inom vaudevilletraditionen. Han räknas till en av de mest inflytelserika personerna inom filmhistorien genom sina stilbildande stumfilmer med fokus på fysisk komedi och stuntarbete som alltid utfördes med det stenansikte som kom att bli hans kännetecken. Denna dokumentär av Peter Bogdanovich om Keatons liv och gärning belönades med pris för bästa dokumentärfilm på filmfestivalen i Venedig 2018.
227163
E-film:Suspiria:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Amerikanska dansaren Susie Banion (Dakota Johnson) flyttar till Berlin för att gå på den välrenommerade balettskolan Markos Academy. Hon blir snart läraren Madame Blancs (Tilda Swinton) älsklingselev. Men flickor försvinner mystiskt från akademin och Susie inser att skolan styrs av en häxkult som är under ledning av den ondskefulla Mater Suspiriorum. Psykiatrikern Jozef Klemperer, som haft en av de försvunna studenterna som patient, börjar nysta i mysteriet men inser inte vilka farliga krafter han har att göra med. "Det är en fröjd att se Swinton i en enastående dubbelprestation, likväl som resten av häxkollektivet bestående av namnkunniga kvinnliga veteraner från europeisk konstfilm", menar Mattias Oscarsson på Sydsvenskan.
227162
E-film:Accatone:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Italienska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Vittorio "Accattone" Cataldi lever ett kriminellt liv i samhällets utkant i de fattigare delarna av Rom. Han har en fru och en son, men lever inte tillsammans med dem. Han försörjer sig som hallick, men Maddalena är hans enda prostituerade och när hon hamnar i fängelse står han utan försörjning och tvingas tigga för att få mat för dagen. Accattone börjar fundera på att skaffa sig ett riktigt arbete för sonens skull, men så träffar han den unga Stella och blir förälskad i henne. Snyltaren är Pier Paolo Pasolinis debutlångfilm och nominerades till en BAFTA för Bästa utländska skådespelare för Franco Citti i rollen som Accattone.
227161
E-film:Little men:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
När Jake och hans föräldrar flyttar in i en nyligen ärvd bostad i Brooklyn träffar han Tony vars mamma driver en affär i samma hus. Trots att de är varandras totala motsatser blir de båda pojkarna snabbt goda vänner, men deras föräldrar dras in i en ekonomisk fejd när Jakes föräldrar vill marknadsanpassa hyran för affärslokalen, vilket skulle tredubbla hyran för Tonys mamma. Ira Sachs (Keep the lights on, Love is strange) står för regin till detta drama om gentrifieringens framfart i Brooklyn och har även skrivit manus tillsammans med Mauricio Zacharias.
227166
E-film:Pojken och klockan:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Tyska
Hylla: uHf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Majeng Media ;Viddla [distributör]
Familjefilm om pojken Ursli (Jonas Hartmann) som lever ett enkelt, men bra liv i de schweiziska Alperna. Men när hans pappa förlorar hela årets ostproduktion på en slingrig bergsväg, hamnar familjen i skuld till byns elake borgmästare som vill ha Urslis tama get i betalning. Som om detta inte vore nog är den stora ko-klockan, som Ursli traditionsenligt bär under den årliga Chalandamarz-paraden, också i fara eftersom den ska utmätas. Hur ska Ursli förhindra att familjeklenoden, som hans morbror smitt och gett honom i födelsedagspresent, hamnar i orätta händer? Baserad på en klassisk schweizisk barnbok av Selina Chönz. Tal på schweizertyska.
227164
E-film:Bad moms:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Amy (Mila Kunis) har ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn och ett vackert hem. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer - allt medan hon gör karriär. Samtidigt är hon överarbetat och utmattad av alla krav och ingen uppskattning för allt jobb får hon. En dag blir det för mycket. På en bar träffar hon två andra mammor (Kristen Bell och Kathryn Hahn) i samma situation. De bestämmer sig för att göra uppror och leva livet. Första steget blir att avsätta den militanta ordföranden (Christina Appelgate) för Hem- och skolaföreningen.
227167
E-film:Our kind of traitor:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
I denna John le Carré-thriller möter det unga engelska paret Perry (Ewan McGregor) och Gail (Naomie Harris) en gåtfull, rik rysk affärsman (Stellan Skarsgård) under semestern. Vad de inte vet är att han är involverad i den ryska maffian som penningtvättare. Efter en omorganisation i maffians topp har han blivit orolig för sitt och familjens liv och försöker nu hoppa av till den brittiska underrättelsetjänsten. Helt plötsligt är paret indragna i en dödlig jakt, som tar dem från Marrakech till London och Paris, och slutligen till de schweiziska alperna.
227696
E-film:Virus tropical:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Spanska
Hylla: Hk/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
Paola är den yngsta dottern till den pensionerade prästen Uriel och mediet Hilda. De hade två döttrar sedan tidigare, den kärleksfulla storasystern Claudia och den lite bortglömda mellansystern Patty. När döttrarnas farmor, som inte gillar Hilda, kommer på besök från Colombia lyckas hon övertala fadern att börja arbeta som präst igen och flytta tillbaka till Colombia. Familjen splittras, och Hilda tvingas kämpa med rollen som ensamstående mamma. Virus Tropical är berättelsen om den unga Paola som försöker hitta sin plats och självständighet som ung kvinna i Latinamerika. Filmen bygger på en serieroman av Power Paola, pseudonym för Paola Gaviria.
227695
E-film:Scaffolding:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Hebreiska
Hylla: Hsd.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
17-årige Asher är impulsiv och har svårt att koncentrera sig på lektionerna i skolan. Han är charmig, men bär på mycket ilska. Hans far arbetar i byggbranschen och väntar sig inget annat än att sonen ska följa i hans fotspår och en dag ta över verksamheten. Men så hittar Asher en ny manlig förebild i litteraturläraren Rami och han slits plötsligt mellan två helt olika världar. Filmen är delvis baserad på regissören och manusförfattaren Matan Yairs eget liv som lärare på en gymnasieskola och Asher Lax som spelar huvudrollen var hans elev i verkligheten. Scaffolding belönades med ett flertal vinster och nomineringar på israeliska filmfestivaler.
227700
E-film:Vilken jävla cirkus:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Studenten Hugo har svårt att hitta någon riktig livsglädje efter att hans älskade Agnes gått bort. Han lever i ett ständigt töcken när han en dag cyklar omkull och förlorar medvetandet. När han vaknar upp igen befinner han sig på en plats han inte hade kunnat föreställa sig - i cirkusdirektören Casalls vagn. Plötsligt öppnar sig en helt ny värld för Hugo när cirkusens alla udda karaktärer blir en del av hans liv. En av dem är den vackra och mystiska hästskötaren Anna. Vem är hon och vad är det för hemlighet som hon bär på?.
227921
E-film:Ilo Ilo:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Teck blir av med sitt jobb som försäljare men mörkar nederlaget för sin höggravida hustru Hwee Leng. Parets son Jiale är ett besvärligt barn som inte lyssnar på någon. Nu ska han dessutom tvingas dela rum med familjens nya filippinska hembiträde Teresa. Helsingborgs Dagblads recensent Mats Kolmisoppi beskriver Ilo, Ilo som "en mångbottnad liten pärla till film som med värme och koncentration berättar om en singaporiansk familjs vedermödor under 90-talets ekonomiska kris". Ilo, Ilo var Singapores Oscarbidrag 2014 och filmen vann även Camera d'Or i Cannes.
227920
E-film:Hardcore:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Henry vaknar upp på en brits och minns inget av sitt tidigare liv. Allt han vet är att han heter Henry, att en kvinna som påstår sig vara hans fru precis blivit kidnappad mitt framför ögonen på honom och att han nu blir beskjuten. Snart visar det sig att Akan, en krigsherre med sin egen armé av legosoldater, ligger bakom och Henry tvingas bege sig till Moskva för att rädda sin fru och ta reda på vem han egentligen är. Actionfilmen Hardcore Henry leker med kameravinklar i en explosiv film helt och hållet filmad i förstapersonsperspektiv.
227916
E-film:The Von Trapp family:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Berättelsen om den musikaliska Maria som gav upp sina planer på att bli nunna för att istället bli guvernant åt von Trapp-barnen är en välkänd historia genom musikalen Sound of music. Musikalen bygger löst på böckerna som den riktiga Maria skrev om sin uppväxt i ett Österrike präglat av andra världskriget och flykten till Amerika där familjen gjorde sig kända för sin sång. I The von Trapp family får vi följa berättelsen ur den äldsta von Trapp-dottern Agathas perspektiv när hon som en äldre dam återberättar historien för en yngre släkting.
227917
E-film:The man who stole Banksy:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Hylla: Ibz Banksy, pseud./DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
2007 reste den världskända gatukonstnären Banksy till Västbanken för att uppföra ett antal verk på den kontroversiella mur som löper genom Betlehem i Palestina. Planen var att vända världens blickar mot konflikthärden, och reaktionerna i Palestina blev blandade. Många uppskattade försöket, medan andra ifrågasatta det faktiska värdet. Ett av motiven rörde upp starka känslor: en gränsvakt som kräver identitetspapper från en åsna. När ett par män tog saken i egna händer och monterade ner väggen med målningen och sålde på Ebay, startade en helt ny frågeställning som skiftade fokus från världspolitik till konsthistoria och immaterialrätt: vem äger värdefull gatukonst och hur ska den bäst bevaras?.
228151
E-film:Även de döda har ett namn:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Lz Ascher, Henry/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
2010 reste en svensk barnläkare vid namn Henry Ascher på ett fartyg lastad med förnödenheter mot Gaza i föreningen Ship to Gazas regi. Syftet var att uppmärksamma världen på de bristande mänskliga rättigheterna för folket i Gaza och problematisera blockaden som hindrar importen av bland annat mediciner. På internationellt vatten blev de bordade av israelisk militär efter att skeppet anslutit sig till den större internationella fartygskonvojen med namnet Frihetsflottan, vilket ledde till att nio personer dog och de övriga fördes till israeliskt fängelse och utvisades senare. I Även de döda har ett namn får vi genom filmskaparen Bo Harringer följa Aschers förberedelser inför resan men även hans tidigare engagemang för humanitärt arbete i Vietnam och Palestina.
228152
E-film:Toivon tuolla puolen:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Finska
Hylla: Hub.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Två livsöden flätas samman när nyskilde handelsresanden Wikström träffar den syrianska flyktingen Khaled i denna finska dramakomedi. Efter en stor pokervinst beslutar sig Wikström för att sadla om och köper en gammal nedgången restaurang. Khaled, som fått avslag på sin asylansökan, gömmer sig bakom restaurangen och när Wikström hittar honom där anställer han honom. Mattias Oscarsson på Sydsvenskan skriver "Det är som en vacker, närmast naiv, saga om godhet och solidaritet bland trasproletariatet, men tack vare den förhöjda realismen fungerar det". Filmen vann Silverbjörnen på internationella filmfestivalen i Berlin.
228153
E-film:Kings bay:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Norska
Hylla: Hdb.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
I en explosion i Kings Bay gruva på Svalbard 1962 dödades 21 gruvarbetare. Ett antal brister i ledningen av gruvan pekades ut och ledde till en missförtroendeomröstning som fällde den norska regeringen. 50 år efter händelserna får journalisten Harriet på tidningen Nordlys Tromsö ett anonymt paket med gamla ljudband med tidigare okänd information om olyckan. Eller var det inte någon olycka? Ju mer hon och hennes kollega gräver i det förflutna, desto tydligare blir det att starka krafter med stort politiskt inflytande inte vill att sanningen ska komma fram och skyr inga medel för att stoppa dem.
228154
E-film:Ida:2019
Ida
Utgivningsår: 2019
Språk: Polska
Hylla: Hmc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Efter att ha förlorat sina föräldrar under Andra världskriget, växer Anna upp i ett kloster. Hon förbereder sig för ett liv som nunna. Abbedissan insisterar på att hon tar kontakt med sin enda levande släkting och hon lär känna Wanda, en frigjord intellektuell som arbetar som domare och i hemlighet försöker utplåna smärtsamma minnen med hjälp av sprit och sex. Tillsammans åker de på en resa genom det polska landskapet för att utforska vad som hände judiska Idas, numera Annas, familj under kriget. Det Oscars- och Guldbaggenominerade dramat Ida utspelar sig i Polen på 60-talet.
227165
E-film:Förförd:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Tony (Emmanuelle Bercot) kastar sig med dödsförakt nedför slalombacken och skadas allvarligt. Under den långa rehabiliteringen får hon äntligen tid att tänka igenom sitt långa turbulenta förhållande med Georgio (Vincent Cassel). Vem var denne man som hon älskade så passionerat och som kunde få henne att låta sig kvävas och plågas så länge? Medan hon återhämtar sig hittar hon tillbaka till sig själv och till insikten att smärta inte måste vara en del av kärleken. "Emmanuelle Bercot och Vincent Cassel är briljanta i huvudrollerna i Maïwenns nerviga och verkligt klaustrofobiska drama om psykologisk misshandel", skriver Maria Domellöf-Wik i Göteborgsposten. Filmen tävlade i Cannes 2015 och Emmanuelle Bercot vann priset för Bästa kvinnliga skådespelerska.
227697
E-film:Agnus Dei:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter andra världskrigets slut befinner sig en fransk läkare (Lou de Laage) från Röda korset i Polen för att bistå de överlevande när hon övertalas att följa med till ett kloster. Där upptäcker hon att flera av nunnorna är gravida efter att ha våldtagits av ryska soldater och är i behov av hennes hjälp. Berättelsen ställer ideologier och livsval mot varandra, nunnornas tro på katolicismen mot läkarens tro på kommunismen, men under resans gång byggs starka vänskapsband upp i en osentimental men sympatisk berättelse om kvinnoöden. Sydsvenskans Annika Gustafsson skriver: "Agnus dei berör delvis samma polska historia som Pawel Pawlikowskis så lysande gestaltade i Ida, det vill säga ett auktoritärt samhälles behov att dölja vissa händelser för att försköna den officiella historieskrivningen".
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11:00 - 19:00
Tisdag: 11:00 - 19:00
Onsdag: 11:00 - 19:00
Torsdag: 11:00 - 19:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

 Sommarstängt 1/7 - 28/7

Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

 Sommarstängt 1/7 - 28/7

Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: MERÖPPET 8-22
Tisdag: MERÖPPET 8-22
Onsdag: MERÖPPET 8-22
Torsdag: MERÖPPET 8-22
Fredag: MERÖPPET 8-22
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

Biblioteket enbart MERÖPPET för dig med speciell behörighet 1/7 - 11/8.