E-film med Viddla

Sök e-film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla (öppnas i nytt fönster)
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

259886
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Efter en lång rad succéer börjar komikerduon Helan och Halvans stjärna att dala. För att skaka liv i karriären igen ger de sig ut på teaterturné i efterkrigstidens Storbritannien, en turné som kommer att bli deras sista. I rollerna som Stan Laurel och Oliver Hardy, som Helan och Halvan egentligen hette, ser vi Steve Coogan och John C. Reilly. Den sistnämnde nominerades till en Golden Globe för sin skådespelarinsats.
258939
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
När Anton går sista året på gymnasiet i den lilla norrländska småstaden träffar han David. De förälskar sig i varandra men kommer de kunna skapa en framtid tillsammans när de vill olika saker? Aftonbladets Stefan Hedmark beskriver denna svenska animerade romantiska komedi för vuxna, såhär: "Roligt, träffande, rappt berättat - och snyggt. Animationen ser bedrägligt enkel ut först, med mjuka, runda figurer och glada färger. Men det ligger mycket arbete bakom Topp 3, med läckra färgnyanser, skickligt ljudarbete och en enorm fantasi, i miljöer och hur känslor illustreras". Detta är Sofie Edwardssons regidebut.
258938
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: Ohj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Journalisten Anastasia Milkova och dokumentärfilmaren och FN-ambassadören Yann Yann Arthus-Bertrand har tidigare gett ut dokumentären Human och fortsätter nu sitt samarbete. I Woman får vi ta del av 2000 kvinnors unika berättelser. De kommer från 50 olika länder världen över och de har alla en stark berättelse att delge. Essy Klingberg skriver i Nöjesguiden att detta är ". ett feministiskt ställningstagande och en stor filmupplevelse på samma gång." Filmen visar på de orättvisor kvinnor utsätts för över hela världen, men framför allt den inre styrka dessa kvinnor har i kampen att förändra världen trots alla motsättningar.
258940
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: uHce.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Gubben Pettson och hans energiska och busiga katt Findus är tillbaka och den här gången har Findus bestämt sig för att han är stor. Stor nog att flytta ut och bo för sig själv utanför huset. Eftersom Findus har ovanan att hoppa i sin säng tidigt på morgonen och väcka Pettson, tycker Pettson att detta kan vara en bra idé. Han bygger om utedasset till ett eget rum åt Findus, och Findus är eld och lågor över sitt eget mysiga krypin, men snart börjar de båda vännerna sakna varandras sällskap.
258942
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Guy Ritchie regisserar och producerar denna återkomst till sina filmrötter. Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam och Michelle Dockery ses i actionthrillern om en engelsk knarkkung, Mickey Pearson, som vill sälja sin lukrativa verksamhet till högstbjudande. Pearson har jobbat sig uppåt i graderna sedan han sålde gräs till rika Oxford-studenter och odlar numera enorma mängder cannabis under mark på diverse aristokraters gods. Nu planerar han att sälja sitt livsverk till en amerikansk miljardär, men den tänkta affären sätter igång en våldsam kedjereaktion, med mord, utpressningar svindel, sluga maktövertaganden, en förödande Youtube-video och ett olyckligt möte med en gris, bland annat. Karolina Fjellborg på Aftonbladet säger att The Gentlemen är "stjärnor på topphumör i rolig gangsterrulle".
258941
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Above suspicion är baserad på den sanna historien om en nygift FBI-agent (Jack Huston, American Hustle) som blir stationerad i Kentucky. Där dras han in i en affär med en fattig och utsatt kvinna (Emilia Clarke, Game of Thrones) som blir hans informatör. I honom ser hon en väg bort, men istället blir det en väg mot katastrofen för dem båda. Denna skandal skakade om grundvalarna inom FBI, och slutade med det första mordåtalet någonsin för en FBI-agent. Above suspicion är regisserad av Phillip Noyce som har 1990-talsfilmer som Patrioter (1992), I samlarens spår (1999) och Helgonet (1997) i sin meritförteckning.
259888
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: uHc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Animerad familjefilm baserad på Ole Lund Kirkegaards bok. Hodja bor tillsammans med sina föräldrar i den lilla staden Pjort där alla känner alla. Hans pappa vill att han ska ta över familjens skrädderi men Hodja har större planer än så, han vill se sig om i världen tillsammans med sin get Raja. När en granne låter honom låna en flygande matta ser Hodja sin chans och beger sig utan lov till den farliga huvudstaden. Där träffar han flickan Smaragd och blir bestulen på mattan. För att få tillbaka den måste vännerna ta sig in i den onde sultanens palats. För de svenska rösterna står bland annat Linus Wahlgren, Sharon Dyall och Göran Gillinger.
259885
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Det är 1851 och lönnmördarna Eli och Charlie Sisters är vida kända för sin iskyla och sin skjutgladhet. Det är inte alltid så noga om rätt person dör när brödraparet är i farten. Men åldern börjar ta ut sin rätt: Eli, den tillbakadragne storebrodern, vill öppna gårdsbutik istället för att mörda, medan lillebror Charlie sjunker allt djupare ner i sin alkoholism. Men innan de kan dra sig tillbaka måste de avsluta ett sista uppdrag åt sin chef Commodore. Filmen är baserad på Patrick DeWitts roman Bröderna Sisters.
259887
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Mads Mikkelsen spelar en ensam överlevande efter att han kraschlandat i ödemarken nära Nordpolen. Han lyckas överleva i skydd av vraket efter sitt plan genom en daglig rutin av fiske, nödanrop och snöröjning. En dag drar en storm in över platsen och med den en helikopter. Just som han tror att räddningen är nära störtar den, och i resterna hittar han en svårt skadad kvinna som behöver vård. Han står nu inför ett svårt beslut - att stanna kvar på den relativt trygga boplats han skapat och vänta, eller att ta risken och ge sig ut på en livsfarlig vandring i sökande efter hjälp.
260915
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Joan och Tom har ett mångårigt äktenskap bakom sig. Deras relation är full av den ömhet och intern humor som bara kan komma av ett långt liv tillsammans. När Joan en dag upptäcker en förändring i bröstet och diagnostiseras med bröstcancer står de plötsligt inför en oviss framtid. Behandlingen rör upp nya utmaningar för paret och de tvingas ställa sig själva den svåra frågan: vad händer om Joan inte överlever? Rollerna som Joan och Tom spelas av Lesley Manville (Phantom Thread, The Crown) och Liam Neeson (Schindler's list, Taken). Mark Kermode på The Guardian skriver att Ordinary love "fångar den udda känslan av att allt och inget händer samtidigt på ett brilliant sätt" och prisar skådespelarnas insatser i detta starka drama.
261078
Utgivningsår: 2019
Språk: Italienska, Svenska
Hylla: Hi.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Filmcentrum ;Viddla [distributör]
14-åriga Pio har bråttom att bli vuxen. Han bor i ett litet romskt område i italienska Kalabrien och är angelägen om att lära sig allt om hur man lever efter gatans oskrivna lagar från sin äldre bror Cosimo. Men när Cosimo plötsligt försvinner måste Pio visa att han är redo att stå på egna ben i den hårda verkligheten i en av Kalabriens fattigaste städer. Regissören Jonas Carpignano (Mediterranea) har gjort sig känd som en skicklig tolkare av människoöden i samhällets utkanter. För A ciambra belönades han med en vinst vid filmfestivalen i Cannes 2017.
261080
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska, Finska
Hylla: uHc/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Den karismatiske Sir Lionel Frost har mycket höga tankar om sin egen förmåga att upptäcka myter och mysterier. Problemet är att ingen av de andra trångsynta upptäckarna inom klubben för upptäcktsresande ser hans kvaliteter. För att bevisa att han vet vad han gör beger han sig ut på uppdrag för att hitta en mytisk varelse som ska bevisa hans teorier - ett levande bevis på att människan härstammar från apan. Den saknade länken. Mysteriet om Herr Länk nominerades till en Oscar för bästa animerade långfilm 2020.
261081
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Sju minuter över midnatt vaknar tolvårige Conor av att ett monster står utanför hans fönster och ropar hans namn. Men det är inte det monster som Conor sett i sina mardrömmar, mardrömmarna han haft varje natt sedan hans mamma påbörjade sin behandling på sjukhuset. Monstret i trädgården är annorlunda. Det är uråldrigt. Och vilt. Det har tre berättelser att berätta för Conor. Men det vill ha något fruktansvärt och hemskt i utbyte. Det vill ha sanningen.
261082
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska, Finska
Hylla: uHc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Martin Widmarks barnboksserie om vikingapojken Halvdan och hans kompis Meia har nu blivit film i Sune i fjällen-regissören Gustaf Åkerbloms regi. Halvdan (Vilgot Hedtjärn) bor i den fattiga och hungrande Östbyn. Hans pappa är ute och rövar på de sju haven, och medan han är borta bor Halvdan hos smeden Björn. Trots att han är tillsagd att inte gå ut ensam i skogen vandrar han rebelliskt iväg dit och möter Meia (Ellinea Simbalis), orädd hövdingadotter i den rivaliserande och betydligt rikare Västbyn. Hon lär honom skjuta med pilbåge och simma och de blir vänner. Men relationen hotas av de vuxna då byarna ligger i krig med varandra efter en gammal arvstvist. Kan Halvdan och Meia få slut på konflikten?.
258937
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska, Svenska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Gia Coppolas debutfilm Palo Alto är baserad på James Francos novellsamling med samma titel. Filmen handlar om high school-eleverna Teddy (Jack Kilmer), April (Emma Roberts), Fred (Nat Wolff från Förr eller senare exploderar jag) och Emily (Zoe Levin) som alla är på jakt efter något att göra i Palo Altos tråkiga förortsmiljö. April är vilsen och dras mellan en attraktion till sin äldre fotbollstränare och en oskuldsfull förälskelse i Teddy - en strulig skejtare vars kompis Fred börjar tappa greppet. Den lika vilsna Emily använder istället sex för att få bekräftelse. "Snyggt, välspelat och eggande. Ännu en Coppola har gjort entré i filmens värld och är här för att stanna", skriver Andreas Samuelson i Moviezine.