E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla (öppnas i nytt fönster)
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

229855
E-film:Slice:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Staden Kingfisher är inte som andra städer. Halva stadens befolkning består av människor och andra halvan består av övernaturliga varelser. För att undvika problem har stadens borgmästare delat upp staden i två delar, och de båda grupperna samexisterar i fred. Men när ett pizzabud mördas börjar befolkningen undra vem, eller vad, som ligger bakom: ett spöke, en människa eller kanske en varulv?.
230957
E-film:Marnies hemliga uppdrag:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
I denna animerade film lämnar den gulliga katten Marnie hemmets trygga vrår för att ge sig ut på ett fantastiskt äventyr tillsammans med sina nya vänner; Elvis, en högljudd men blyg hund, en neurotisk tupp vid namn Eggbert, och den berömdhetstörstande åsnan Anton. Följ med på detta hisnande äventyr där de fyra vännerna kapar en röd skåpbil och efter en rafflande jakt, lyckas lösa fallet med de stulna tavlorna.
229851
E-film:Systrar bakom galler:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Nypersiska
Hylla: Ohj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Emmy-belönade dokumentären Frihet bakom galler följde en grupp fängslade kvinnor i Afghanistan och visade hur livet bakom fängelsemurarna kommit att bli en fristad från hot om våld och det hedersförtryck som väntade dem utanför. I uppföljaren, Systrar bakom galler, får vi följa en av huvudpersonerna från förra filmen, Sara, och hennes nya liv efter att hon sökt asyl i Sverige och börjat bygga upp en ny tillvaro i frihet. Men hon kan inte glömma sin vän Najibeh från tiden i fängelset, och ryktet om att hon stenats till döds efter frigivandet verkar inte riktigt stämma. Filmskaparen Nima Sarvestani bestämmer sig för att återvända till Afghanistan för att ta reda på vad som egentligen hänt Najibeh.
229853
E-film:The autopsy of Jane Doe:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
När en oidentifierad kvinna hittas mördad i en småstad i Virginia hamnar fallet hos obducenten Tommy Tilden (Brian Cox) och hans son Austin (Emile Hirsch). Tillsammans påbörjar de vad de tror är en rutinobduktion, men ledtrådarna kring kvinnans död bli allt mer bisarra och skrämmande och snart börjar oförklarliga saker hända i bårhuset. Norska regissören André Øvredal har tidigare gjort den hyllade filmen Trolljägaren.
229854
E-film:Journey's end:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Sandrew Metronome Distribution ;Viddla [distributör]
En skyttegrav i Aisne, Frankrike, 1918. 19-årige brittiske fänriken Raleigh (Asa Butterfield, Hugo) anländer full av tillförsikt, redo för strid. Han har specifikt bett om att bli placerad i C-kompaniet eftersom dess överhuvud är en gammal skolkamrat och familjevän, kapten Stanhope (Sam Claflin från Hungerspelen), som han alltid sett upp till. Raleigh är inte beredd på att möta den människospillra Stanhope förvandlats till: whiskey är det enda som kan dämpa dennes självhat och tilltagande ångest efter år i krig, och sammanbrottet lurar runt hörnet. Journey's end baseras på R.C. Sherriffs pjäs från 1928 med samma namn.
229856
E-film:Swinger:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Adam har det perfekta medelklasslivet. Han är gift med en fantastisk fru, har en snart vuxen son och ett bra arbete. Men han är uttråkad och livet känns som att det går på rutin. För att krydda tillvaron lite extra åker han och hans fru på regelbundna swinger-helger med en grupp andra par, men till och med dessa helger har blivit rutin för Adam. Men en dag händer det som inte får hända - han förälskar sig i den unga, vackra Patricia och plötsligt är livet allt annat än tråkigt.
230247
E-film:Galveston:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Detta är en mörk thriller om torpeden Roy Cady (Ben Foster från Leave no trace) som är döende i lungcancer. Hans chef behöver dessutom inte längre hans tjänster och skickar sina män att mörda honom. Under flykten från förföljarna räddar Roy prostituerade Rocky (Elle Fanning, Somewhere) som följer med honom. Efter att ha plockat upp Rockys lillasyster Tiffany beger de sig till Roys hemstad Galveston för att planera hämnd.
230246
E-film:Dead in a week - or your money back:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Sandrew Metronome Distribution ;Viddla [distributör]
I den här actionkomedin har författaren William tappat livsglädjen, han har inget att leva för. Nu har han dessutom tappat förhoppningen om att lyckas med sitt självmord. Efter flera försök kontaktar han till sist den professionella torpeden Leslie för att avsluta jobbet. De kommer överens och ett kontrakt skrivs. Men när William blir kontaktad av en förläggare som vill ge ut hans bok, och förläggaren dessutom visar sig vara hans livs kärlek, hur ska han då göra för att undvika att dö? Nu står allt på spel, både för William och Leslie, för Leslie kommer inte låta honom komma undan så lätt - ett kontrakt är ett kontrakt.
230244
E-film:The truth matters:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
I efterdyningarna av terrorattacken mot New York den 11 september 2001 meddelar USA:s federala regering att Irak har utvecklat kärnvapen och kort därefter beslutar president George W. Bush att amerikanska trupper ska invadera landet. En liten grupp journalister börjar granska uttalandet och hittar snart anonyma källor högt upp i regeringen som bekräftar misstankarna: invasionen bygger på en lögn. Tillsammans börjar de kämpa för att avslöja det maskmissbruk som ligger bakom beslutet och avslöja sanningen. I rollerna ser vi b.la. Woody Harrelson, Tommy Lee Jones och Jessica Biel.
230243
E-film:Another day of life:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
En mycket hyllad och drabbande animerad film som baseras på krigskorrespondenten Ryszard Kapuscinskis rapportering från det krigsdrabbade Angola på 1970-talet. Vi ser när Kapuscinski övertalar chefen på den polska nyhetsbyrån att tillåtas åka till Angola för att rapportera om det blodiga inbördeskrig som brutit ut efter att landet självständighetsförklarades. Krigets mycket brutala verklighet och den hjälplöshet och sorg som kriget skapade i landet förändrade Kapuscinski för alltid. Therése Söderlund skriver i Kommunalarbetaren att detta är "En ovanligt berättad biografisk film som med sin energi slår det mesta i sin genre. Animationen är fantastisk." Filmen nominerades till Golden Eye på Cannes filmfestival.
230639
E-film:Anotes ark:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Uhd/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Kunskapsmedia ;Viddla [distributör]
På den lilla ögruppen Kiribati nordost om Australien lever befolkningen med hotet att deras land ska försvinna. Öarnas låga höjd kombinerat med en allt stigande havsnivån har gjort att stora delar av landet slukats av havet, och många människor har redan tagit beslutet att emigrera till grannländer. Anotes ark följer två livsöden. Landets president Anote Tong arbetar för att påverka internationell klimatpolitik samtidigt som han utreder metoder för att hans folk ska kunna bo kvar i sitt hemland så länge som möjligt. Sermery, en ung sexbarnsmamma, försöker besluta om familjen ska lämna den kultur som är deras för att emigrera till Nya Zealand.
230638
E-film:Sweet country:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
I 1920-talets Australien är spänningarna mellan den vita och den svarta befolkningen stora, och när aboriginen Sam Kelly i självförsvar skjuter och dödar en vit man tvingas han fly för sitt liv. Att han skulle få en rättvis rättegång är osannolikt, och när den lokala sheriffen tar upp jakten beslutar sig predikanten och Sams vän Fred (spelad av Sam Neill från Jurassic park, Pianot) för att följa med för att försöka avstyra en lynchning. Filmen prisades på flera internationella filmfestivaler, bland annat i Venedig och Toronto samt nominerades till Dragon Award vid Göteborgs filmfestival.
230636
E-film:Katie says goodbye:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Godhjärtade 17-åriga Katie jobbar som servitris i en sömnig småstad i sydöstra USA. Hon drömmer om att lämna den dystra, tråkiga tillvaron bakom sig och planen är att resa till San Fransisco för att skapa sig ett nytt liv där. Men hon känner ett ansvar för sin mor som hon bor tillsammans med och vill trygga tillvaron även för henne. För att få ihop pengarna hon behöver prostituerar hon sig till traktens män. Men när hon förälskar sig i Bruno, en nyinflyttad bilmekaniker, börjar tillvaron skaka och hotar hennes drömmar.
230641
E-film:Destroyer:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
För 17 år sedan fick Erin Bell, då en färsk och entusiastisk polis, till uppgift att tillsammans med en kollega infiltrera ett gäng hänsynslösa bankrånare ledda av en man vid namn Silas. Uppdraget slutat i katastrof och Erin blir aldrig sig själv igen. Hon är bitter, alkoholiserad, avskydd av sina arbetskamrater och dottern har sedan länge valt att bo hos sin pappa. När så Silas åter korsar hennes väg finns det inget annat alternativ än hämnd. Nicole Kidman nominerades till en Golden globe för rollen som Erin Bell.
230640
E-film:Dimma i augusti:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Tyska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
I detta verklighetsbaserade drama träffar vi den 13-åriga Ernst. Hans mamma är död och hans pappa är en kringresande säljare, vilket gör Ernst till en bra kandidat för nazisternas eutanasiprogram på en psykiatrisk avdelning. Han förstår snabbt att detta är en plats att fly från och utarbetar både en flyktplan och ett sätt att sabotera programmet. Ernst gör allt för att rädda sina nya vänner. Denna gripande film har hyllats på flera filmfestivaler och är regisserad av den prisade Kai Wessel.
230954
E-film:Busanhaeng:2018
Utgivningsår: 2018
Språk: Koreanska
Hylla: Hxk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Vi befinner oss på snabbtåget KTX som är på väg till Busan när den en världsomspännande zombie-apokalyps startar. Människorna som är fast på tåget kämpar för sin överlevnad, både mot zombierna och varandra, allt är ett fullständigt kaos, och det finns en liten grupp människor som gör allt för att slippa bli tillfångatagna av blodtörstiga zombies. Björn Jansson på SR skriver att den här filmen innehåller snygga filmiska scener och den ger honom hopp för zombie-genren. Filmen premiärvisades på filmfestivalen i Cannes och blev en av årets stora överraskningar.
230956
E-film:Life itself:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Life itself följer ett ungt par i New York från den första romansen till bröllop och första barnet; hur ödets nyck får deras livsresa att ge svallvågor över generationer och kontinenter när berättelsen tar tittaren med till den spanska landsbygden och tillbaka. I rollerna ser vi Oscar Isaac (Ex Machina, Star Wars: The Last Jedi), Olivia Wilde (Tron: Legacy, The Lazarus Effect), Annette Bening (American Beauty, Presidenten och Miss Wade) och Antonio Banderas (Zorro - Den maskerade hämnaren, Once Upon a Time in Mexico). Regissören Dan Fogelman har även skapat flerfaldigt prisbelönta tv-serien This is us.
230958
Elektroniskt material:Detroit:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: Elektroniskt material
Förlag: SF ;Viddla [distributör]
Detroit är filmatiseringen av det fem dagar långa upplopp sommaren 1967 som ledde till att president Lyndon B. Johnson kallade in nationalgardet mot de egna medborgarna. Följden blev 43 döda och över 400 skadade. Sydsvenskans Mattias Oscarsson konstaterar: "I ett fortsatt segregerat USA, där det begås ständigt nya polisövergrepp mot den afroamerikanska befolkningen, och organisationer som Black lives matter (svarta liv är viktiga) får mothugg av Blue lives matter (polisers liv är viktiga) går det fortfarande att känna röklukten från den brinnande staden. Som en historielektion, och som en startpunkt för en diskussion, är Detroit lysande". För regi står Oscarsbelönade Kathryn Bigelow (The hurt locker, Zero dark thirty).
229852
E-film:Den ljuva flykten:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Michel, en medelålders 3D-aminatör i Paris, drömmer sig bort från sitt bekväma och inrutade liv. När han en dag ser en bild på en kajak blir han som besatt av att få glida bekymmerslöst fram över vattnet i total frihet. Uppmuntrad av sin fru Rachelle köper han på sig all tänkbar utrustning som skulle kunna behövas för ett kajakäventyr och beger sig av, trots att han aldrig ens har rott i en båt tidigare. Efter ett antal mer eller mindre lyckade strapatser hamnar han på ett värdshus längs stranden där han låter sig charmas av ägaren och alla hennes anställda, och plötsligt öppnar sig nya möjligheter upp för honom.
230245
E-film:Jeanne d'Arc:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
År 1422 beslutar England att landets nykrönte kung skall härska över både England och Frankrike. Vid samma tid i en liten by i Frankrike mottar en flicka vid namn Jeanne d Arc ett budskap från himlen: Du är utvald att hjälpa den franske kungen. För att göra det måste hon klä ut sig som en man, bära vapen och leda en här. Inom kort leder hon sina soldater i ett stort slag, och de besegrar engelsmännen. Men för Jeanne d Arc har kampen bara börjat... Detta är ett actionsdrama där Jungfrun av Orléans gestaltas av skådespelerskan Milla Jovovich, John Malkovich gör ett minnesvärt porträtt som Karl VII och Faye Dunaway gestaltar hans elaka styvmamma.
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11 - 19
Tisdag: 11 - 19
Onsdag: 11 - 19
Torsdag: 11 - 19
Fredag: 11 - 17
Lördag: 11 - 15
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-17
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-17
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-16
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-17
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-17
Fredag: 11-17
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

MERÖPPET 08-22 alla dagar för dig med speciell behörighet