Sök e-film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla (öppnas i nytt fönster)
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

233473
E-film:Why are we creative?:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Flera språk
Hylla: Doe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Under 30 år har den tyske dokumentärfilmaren Hermann Vaske rest jorden runt för att träffa de mest prominenta personerna inom konst, politik, vetenskap och filosofi. De har alla fått samma fråga: Varför är du kreativ? Bland några av de hundratals intervjuade finns Nelson Mandela, Vivienne Westwood, Björk, Ai Weiwei, David Bowie, Dalai Lama, Pussy Riot, Quentin Tarantino, David Lynch, Isaac Asimov, Marina Abramovic och Blixa Bargeld.
233802
E-film:Winnerbäck - Ett slags liv:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Ijz Winnerbäck, Lars/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF ;Viddla [distributör]
Øystein Karlsen har gjort sig känd i hemlandet Norge med sina tv-serier Dag och Lillehammer. När han nu gör sin dokumentärfilmsdebut sammanfattar han Lars Winnerbäcks liv och musikaliska karriär. Lars Winnerbäck låter sig både intervjuas och intervjuar själv en rad kollegor och vänner, bl.a. Melissa Horn, Per Gessle och Rolf Lassgård. Johan Croneman skriver i DN: "det är roligt, sorgligt och vemodigt, det är animerat, det är monolog och intervju, och Winnerbäck möter kollegor och pratar text".
233801
E-film:Tiden har inget namn:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Uh/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I regissören Stefan Jarls dokumentär från 1989 skildrar han det vardagliga livet hos lantbrukarparet Teodor och Asta Svensson på den lilla gården utanför Ystad. Det är en speciell dokumentär som nästan helt saknar dialog - det är bilderna som står för berättelsen. Genom årstiderna ser vi livet på gården ha sin gilla gång. Hanserik Hjertén skrev i DN "Det är verklighetspoesi. Det är en dröm om ett sätt att leva. Det är Stefan Jarls julevengelium.".
233798
E-film:G.B.F:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Lucky Dogs ;Viddla [distributör]
När Tanner kommer ut som gay i skolan kan han inte ana vilka konsekvenserna kommer att bli. Han går från att vara en vanlig kille till att bli den hetaste man kan visa sig med. Skolans tre drottningar tävlar om att ha Tanner vid sin sida och vill ha honom som sin "gay best friend". Nu måste Tanner välja mellan sin bästa vän Brent, som han nu övergivet, och den nya populariteten.
233472
E-film:Yao:2019
Yao
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
En berömd fransk skådespelare vid namn Seydou Tall är på besök i Senegal, landet hans föräldrar kommer ifrån, för att göra reklam för sin bok. Där träffar han 13-åriga Yao, en senegalesisk pojke som ensam rest nästan 40 mil för att träffa honom och få en autograf. Tall blir imponerad och rörd av pojken. Han bestämmer sig för att ändra sina planer och köra Yao tillbaka till sin by. Men färden till byn blir inte riktigt så enkel som han tänkt sig och snart befinner de sig på ett äventyr på Senegals landsbygd där Tall tvingas konfrontera sina rötter i föräldrarnas hemland. I huvudrollen som Tall syns Omar Sy, känd från den populära feelgoodfilmen En oväntad vänskap.
233470
E-film:Scotty and the secret history of Hollywood:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Lz Bowers, Scotty/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Scotty Bowers har betytt mycket för Hollywoods alla stjärnor. Efter hans deltagande i andra världskriget ägnade han nästan ett halvt sekel åt att serva branschens storheter med allt de behövde. Utåt sett levde stjärnorna ett glamoröst liv enligt samhällets värderingar, men bakom fasaden pågick en annan verklighet, och där fanns Scotty Bowers till deras tjänst. Detta är den skandalfyllda berättelsen om rådgivaren och hallickens liv, och hur han hjälpte och stöttade dessa människor. Vi hör Scotty Bowers men även Stephen Fry, Lois Bowers och Lee Shook berättar om denna historiska tid.
233474
E-film:Ideal home:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Under en festkväll dyker det plötsligt upp en tioårig pojke hemma hos Erasmus och Paul, en pojke som påstår sig vara Erasmus okända barnbarn. Paret lever ett extravagant liv där Erasmus är en mycket framgångsrik kändiskock, och vill inte gärna ge upp sitt liv för ett barn. Men kan det vara så att detta barnbarn är lösningen på parets ständiga bråk? Kanske föräldraskapet är det uppvaknande som de behöver. Se de framgångsrika skådespelarna Steve Coogan och Paul Rudd i den här varma komedin om familjer, kärlek och matlagning.
233475
E-film:The man with the iron heart:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF ;Viddla [distributör]
Under Tredje rikets storhetstid 1942 skickar motståndsrörelsen två unga män till Prag på ett uppdrag för att mörda Reinhard Heydrich, chef för Gestapo och en av hjärnorna bakom de organiserade massmorden på de europeiska judarna. Ett strategiskt komplext uppdrag som kom att bli känt under kodnamnet Anthropoid och krävde ett samarbete mellan den brittiska underrättelsetjänsten och den tjeckiska exilregeringen. Christina Luomo på Filmeye tycker att det är "en snygg film som är intressant ut ett historiskt perspektiv".
233800
E-film:We the animals:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I denna "coming-of-age-film" som är baserad på författaren Justin Torres roman med samma namn följer vi de tre sammansvetsade bröderna Manny, Joel och Jonah. De kämpar sig igenom uppväxten tillsammans samtidigt som de måste förhålla sig till sina föräldrars stormiga förhållande. Pojkarna utvecklas på olika sätt och Jonah flyr in i fantasins värld medan Manny och Joel blir mer och mer lik sin våldsamma pappa. Filmen prisades på Sundance Film Festival 2018.
233799
E-film:Miss Sassy Pants:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Lucky Dogs ;Viddla [distributör]
Bethany vill gå på college med inriktning på mode, men hennes mamma säger bestämt nej. Efter att ha hemskolat sina barn har den svårt kontrollerande och överbeskyddande mamman June svårt att släppa taget. Bethany kämpar för att bryta sig loss från detta levnadssätt och försöker till och med ta hjälp av sin pappa, som hellre dricker Margaritas med sin toy boy. I denna komedi om en dysfunktionell men älskande familj ser vi b.la. Ashley Rickards (Awkward) och Anna Gunn (Breaking Bad).
234110
E-film:Life partners:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Lucky Dogs ;Viddla [distributör]
Paige och Sasha är "life partners", bästa vänner och de är oerhört synkade och gör allt tillsammans. Men sen kommer plötsligt den charmiga läkaren Tim in i Paige liv och ingenting blir som förut. Frågan är om det finns plats för tre, eller om relationen med Sasha har kommit till vägs ände. I denna dramakomedi om vänskap, kärlek och allt däremellan ser vi Leighton Meester (Gossip Girl), Adam Brody (Mr.& Mrs.Smith) och Gillian Jacobs (Love).
234109
E-film:Inbrottet:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Lucky Dogs ;Viddla [distributör]
Under en middag börjar det gifta paret att prata om sitt förhållande, han ber om ursäkt för att han inte lägger tillräckligt med tid på dem, och hon ger glimtar av sin inneboende ilska. På natten hör de ljud från nedervåningen och mannen går ner för att upptäcka att det pågår ett inbrott. Den kris som paret hamnar i efter inbrottet för dem närmare varandra, men samtidigt ställs deras förhållande på sin spets när verkligheten sakta kommer ikapp. Av regissören Marcus Ovnell får vi en dramathriller om ka rlek och att leva med avgrundsdjup skuld.
234113
E-film:De 400 slagen:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Självbiografiska, realistiskt gripande De 400 slagen skildrar Truffauts alter ego Antoine Doinel (Jean-Pierre Léaud), en pojke på rymmen från en psykiskt och fysiskt påfrestande hemmiljö. Vi följer honom genom hans äventyr, kantade av småbrottslighet, på Paris gator i stilistiskt nydanande tagningar som belönades med pris för bästa regi vid Cannes filmfestival och nominerades till en Oscar. I den berömda slutscenen fryser kameran bilden av Antoine blickandes ut över havet. Tillsammans med Jean-Luc Godards Till sista andetaget (1960) blev detta startskott för den filmhistoriskt inflytelserika franska nya vågen, en rörelse som poängterade regissörens personliga särprägel och konstnärliga friheter.
234112
E-film:Kejsaren av Paris:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Franska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
Vid tiden för Napoleons styre är Francois Vidocq känd för att ha lyckats rymma från många av landets stora fängelser, och han är därför en legend i Paris undre värld. När han blir anklagad för ett mord han inte har begått, erbjuder han sig istället att samarbeta med polisen i utbyte mot sin frihet. Trots sina stora framgångar som detektiv väcker han poliskårens vrede samtidigt som maffian har satt ett pris på hans huvud. Huvudrollen i detta äventyrsdrama görs av Vincent Cassell som tidigare setts i filmer som Black swan, Ocean's twelve och Jason Bourne.
236898
E-film:Once upon a time in China:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I slutet av 1800-talet hotas Kina av kolonialmakterna, som redan tagit fäste i Hongkong och Macao, och kungfumästaren Wong Fei-Hung tvingas slåss för sitt folk mot inkräktarna. Samtidigt blir han ombedd att beskydda Siu-Kwan, dotter till en nära vän till familjen, som nyligen kommit tillbaka från en längre vistelse i väst. De blir snart förälskade i varandra, men i det konservativa kinesiska samhället är deras kärlek tabu. Once upon a time in China från 1991 räknas som en av hongkongfilmens stora klassiker och tog hem en rad priser på olika filmfestivaler i Hongkong. Jet Li kom att spela folkhjälten Wong Fei-Hung (baserad på en historisk person) i ytterligare två filmer.
236897
E-film:Warriors two:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
När en banktjänsteman råkar höra bankens ägare konspirera med ett kriminellt gäng om att mörda stadens borgmästare är hans liv i fara. Efter att ha blivit anfallen av gänget tvingas han söka skydd hos en läkare som även visar sig vara en av stadens mest aktade kampsportsmästare. När banktjänstemannen får veta att gänget mördat hans mor för att komma åt honom ber han läkaren lära honom kampsport. Motvilligt går läkaren med på att ta sig an honom som elev. Warriors two är en uppvisning i spektakulär fightkoreografi från en av Hongkongs mest hyllade actionregissörer Sammo Hung (Ip man, Knockabout).
236896
E-film:Lady Kung Fu:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Under 1930-talet befinner sig tre kinesiska vänner i Korea för att studera kampsporten hapkido. Korea är vid den här tiden ockuperat av Japan, och när en japansk man börjar trakassera vännerna i en park tvingas de använda sina nya kunskaper för att försvara sig. Efter sammandrabbningen bestämmer de sig för att återvända till Kina för att öppna en egen skola där de i lugn och ro kan lära ut hapkido på det sätt som deras mästare lärt dem, men det visar sig vara svårare än de hade väntat sig. Angela Mao, som spelar en av hapkido-studenterna, var en av hongkongfilmens starkast lysande stjärnor på 1970-talet och liknades vid en kvinnlig version av Bruce Lee.
236895
E-film:Knockabout:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
De två bröderna Yipao och Taipao livnär sig som småfifflare. En dag blir de lurade på sitt stöldgods när de möter Jia Wudao, och efter att ha försökt slåss mot honom blir de imponerade av hans förmågor. De ber att få gå i lära hos honom och han blir deras mästare, men när de upptäcker att han är en mördare utbryter en strid mellan dem där Taipao blir dödad när han skyddar sin bror. Yipao lyckas fly men är nu fast besluten om att hämnas Taipao och börjar träna för att kunna besegra sin före detta mästare. Yipao spelas av Yuen Biao, tidigare akrobat och kampsportutövare vid Peking Opera School tillsammans med bland andra Jackie Chan och filmens regissör Sammo Hung.
236899
E-film:Once upon a time in China II:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Jet Li är tillbaka i rollen som folkhjälten Wong Fei-Hung. I sin iver att mota bort de förtryckande koloniala makterna har en våldsam grupp vid namn Vita lotus-sällskapet bildats för att slå tillbaka alla västerländska influenser i Kina. Men när de börjar ge sig på kineser som de anser blivit allt för influerade av den västerländska kulturen måste Wong ingripa. Återigen befinner sig Wong fångad mellan starka grupper med olika agender och måste använda sig av sina kampsportskunskaper för att skydda de som står honom nära. Liksom föregångaren belönades Once upon a time in China 2 rikligt på filmfestivalerna i Hongkong med priser för så väl skådespeleri som actionkoreografi.
236900
E-film:Once upon a time in China III:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Kinesiska
Hylla: Hva.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
När Wong Fei-Hung reser till Beijing tillsammans med sin vän Chung blir de indragna i en intrig mellan rivaliserande kampsportsskolor. De olika skolorna förbereder sig inför en prestigefylld kampsportstävling vid namn Lejondansen, och det står snart klart att en av skolorna är beredda att göra vad som helst för att vinna. Samtidigt får Wong problem när kvinnan han i hemlighet är trolovad med blir uppvaktad av en rysk diplomat. Once upon a time in China 3 är den tredje och sista filmen med Jet Li i huvudrollen som den hyllade kantonesiske folkhjälten Wong Fei-Hung, baserad på en historisk person.
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11 - 19
Tisdag: 11 - 19
Onsdag: 11 - 19
Torsdag: 11 - 19
Fredag: 11 - 17
Lördag: 11 - 15
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-17
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-17
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-16
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 12-17
Tisdag: 13-18
Onsdag: 13-18
Torsdag: 12-17
Fredag: MERÖPPET 8-22
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

MERÖPPET 08-22 alla dagar för dig med speciell behörighet