E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

229855
E-film:Slice:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Staden Kingfisher är inte som andra städer. Halva stadens befolkning består av människor och andra halvan består av övernaturliga varelser. För att undvika problem har stadens borgmästare delat upp staden i två delar, och de båda grupperna samexisterar i fred. Men när ett pizzabud mördas börjar befolkningen undra vem, eller vad, som ligger bakom: ett spöke, en människa eller kanske en varulv?.
229527
E-film:Birds of passage:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Arawak
Hylla: Hxqc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
I Colombias Oscarsbidrag 2019 hamnar vi hos urbefolkningen Wayuu i Guajira-öknen på 1960-talet. De har upptäckt att den amerikanska hippiekulturens intresse för maijuana kan leda till rikedom och makt. Men denna nya affärsverksamhet får förödande konsekvenser och en stor familjefejd blåser upp, och liv och urgamla traditioner sätts på spel. På Aftonbladet skriver Sylvia Balac att filmen är: ". ett förförande vackert drama om droger och girighetens pris." Camilla Larsson skriver i Sydsvenskan: "En visuellt storslagen och oerhört vacker film, som berättas med hjälp av magiska inslag och där publiken, liksom filmens rollfigurer, får ledtrådar och tecken genom en herdes sång, genom drömmar, djur och natur.".
229528
E-film:Bob & Max - ludna hjältar:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: uHe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Bävern Bob lever ett inrutat liv med sina många rutiner, han tränar i sin trädgård varje morgon och arbetar sedan med att göra bikupor. När katten Max dimper ner i hans liv blir hans tillvaro allt annat än organiserad, Max älskar att ge sig ut på äventyr! En dag ser de båda ett eldklot falla från himlen, och det visar sig vara ett rymdskepp med tre små figurer vid namn Zaca, Zic och Zuc. De är på flykt undan en annan rymdvarelse som vill fånga in dem och ta med dem hem till sin planet. Bob och Max slår sig ihop med de små figurerna för att försöka rädda dem undan förföljaren.
229530
E-film:Charlie says:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
1969 döms tre unga kvinnor för en rad våldsamma mord i Los Angeles. De är en del av den så kallade Mansonfamiljen som snart skulle bli världskänd när det stod klart att den karismatiske men psykopatiske Charles Manson övertalat de unga kvinnorna att mörda på hans uppmaning. Kvinnorna är övertygade om att det de gjort var nödvändigt, en del av en större plan och att Charles Manson i själva verket var Jesus Kristus själv. En ung student söker upp dem i fängelset efter att deras dödsstraff omvandlats till livstid i fängelse för att försöka förstå hur de kunde förvandlas från helt vanliga unga kvinnor till våldsamma mördare. Filmen bygger på böcker av kriminologen Karlene Faith och aktivisten Ed Sanders.
229851
E-film:Systrar bakom galler:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Nypersiska
Hylla: Ohj/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Emmy-belönade dokumentären Frihet bakom galler följde en grupp fängslade kvinnor i Afghanistan och visade hur livet bakom fängelsemurarna kommit att bli en fristad från hot om våld och det hedersförtryck som väntade dem utanför. I uppföljaren, Systrar bakom galler, får vi följa en av huvudpersonerna från förra filmen, Sara, och hennes nya liv efter att hon sökt asyl i Sverige och börjat bygga upp en ny tillvaro i frihet. Men hon kan inte glömma sin vän Najibeh från tiden i fängelset, och ryktet om att hon stenats till döds efter frigivandet verkar inte riktigt stämma. Filmskaparen Nima Sarvestani bestämmer sig för att återvända till Afghanistan för att ta reda på vad som egentligen hänt Najibeh.
229853
E-film:The autopsy of Jane Doe:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
När en oidentifierad kvinna hittas mördad i en småstad i Virginia hamnar fallet hos obducenten Tommy Tilden (Brian Cox) och hans son Austin (Emile Hirsch). Tillsammans påbörjar de vad de tror är en rutinobduktion, men ledtrådarna kring kvinnans död bli allt mer bisarra och skrämmande och snart börjar oförklarliga saker hända i bårhuset. Norska regissören André Øvredal har tidigare gjort den hyllade filmen Trolljägaren.
229854
E-film:Journey's end:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Sandrew Metronome Distribution ;Viddla [distributör]
En skyttegrav i Aisne, Frankrike, 1918. 19-årige brittiske fänriken Raleigh (Asa Butterfield, Hugo) anländer full av tillförsikt, redo för strid. Han har specifikt bett om att bli placerad i C-kompaniet eftersom dess överhuvud är en gammal skolkamrat och familjevän, kapten Stanhope (Sam Claflin från Hungerspelen), som han alltid sett upp till. Raleigh är inte beredd på att möta den människospillra Stanhope förvandlats till: whiskey är det enda som kan dämpa dennes självhat och tilltagande ångest efter år i krig, och sammanbrottet lurar runt hörnet. Journey's end baseras på R.C. Sherriffs pjäs från 1928 med samma namn.
229856
E-film:Swinger:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Danska
Hylla: Hda.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Adam har det perfekta medelklasslivet. Han är gift med en fantastisk fru, har en snart vuxen son och ett bra arbete. Men han är uttråkad och livet känns som att det går på rutin. För att krydda tillvaron lite extra åker han och hans fru på regelbundna swinger-helger med en grupp andra par, men till och med dessa helger har blivit rutin för Adam. Men en dag händer det som inte får hända - han förälskar sig i den unga, vackra Patricia och plötsligt är livet allt annat än tråkigt.
230247
E-film:Galveston:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
Detta är en mörk thriller om torpeden Roy Cady (Ben Foster från Leave no trace) som är döende i lungcancer. Hans chef behöver dessutom inte längre hans tjänster och skickar sina män att mörda honom. Under flykten från förföljarna räddar Roy prostituerade Rocky (Elle Fanning, Somewhere) som följer med honom. Efter att ha plockat upp Rockys lillasyster Tiffany beger de sig till Roys hemstad Galveston för att planera hämnd.
230246
E-film:Dead in a week - or your money back:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Sandrew Metronome Distribution ;Viddla [distributör]
I den här actionkomedin har författaren William tappat livsglädjen, han har inget att leva för. Nu har han dessutom tappat förhoppningen om att lyckas med sitt självmord. Efter flera försök kontaktar han till sist den professionella torpeden Leslie för att avsluta jobbet. De kommer överens och ett kontrakt skrivs. Men när William blir kontaktad av en förläggare som vill ge ut hans bok, och förläggaren dessutom visar sig vara hans livs kärlek, hur ska han då göra för att undvika att dö? Nu står allt på spel, både för William och Leslie, för Leslie kommer inte låta honom komma undan så lätt - ett kontrakt är ett kontrakt.
230244
E-film:The truth matters:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
I efterdyningarna av terrorattacken mot New York den 11 september 2001 meddelar USA:s federala regering att Irak har utvecklat kärnvapen och kort därefter beslutar president George W. Bush att amerikanska trupper ska invadera landet. En liten grupp journalister börjar granska uttalandet och hittar snart anonyma källor högt upp i regeringen som bekräftar misstankarna: invasionen bygger på en lögn. Tillsammans börjar de kämpa för att avslöja det maskmissbruk som ligger bakom beslutet och avslöja sanningen. I rollerna ser vi b.la. Woody Harrelson, Tommy Lee Jones och Jessica Biel.
230243
E-film:Another day of life:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
En mycket hyllad och drabbande animerad film som baseras på krigskorrespondenten Ryszard Kapuscinskis rapportering från det krigsdrabbade Angola på 1970-talet. Vi ser när Kapuscinski övertalar chefen på den polska nyhetsbyrån att tillåtas åka till Angola för att rapportera om det blodiga inbördeskrig som brutit ut efter att landet självständighetsförklarades. Krigets mycket brutala verklighet och den hjälplöshet och sorg som kriget skapade i landet förändrade Kapuscinski för alltid. Therése Söderlund skriver i Kommunalarbetaren att detta är "En ovanligt berättad biografisk film som med sin energi slår det mesta i sin genre. Animationen är fantastisk." Filmen nominerades till Golden Eye på Cannes filmfestival.
230639
E-film:Anotes ark:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Uhd/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Kunskapsmedia ;Viddla [distributör]
På den lilla ögruppen Kiribati nordost om Australien lever befolkningen med hotet att deras land ska försvinna. Öarnas låga höjd kombinerat med en allt stigande havsnivån har gjort att stora delar av landet slukats av havet, och många människor har redan tagit beslutet att emigrera till grannländer. Anotes ark följer två livsöden. Landets president Anote Tong arbetar för att påverka internationell klimatpolitik samtidigt som han utreder metoder för att hans folk ska kunna bo kvar i sitt hemland så länge som möjligt. Sermery, en ung sexbarnsmamma, försöker besluta om familjen ska lämna den kultur som är deras för att emigrera till Nya Zealand.
230638
E-film:Sweet country:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
I 1920-talets Australien är spänningarna mellan den vita och den svarta befolkningen stora, och när aboriginen Sam Kelly i självförsvar skjuter och dödar en vit man tvingas han fly för sitt liv. Att han skulle få en rättvis rättegång är osannolikt, och när den lokala sheriffen tar upp jakten beslutar sig predikanten och Sams vän Fred (spelad av Sam Neill från Jurassic park, Pianot) för att följa med för att försöka avstyra en lynchning. Filmen prisades på flera internationella filmfestivaler, bland annat i Venedig och Toronto samt nominerades till Dragon Award vid Göteborgs filmfestival.
230636
E-film:Katie says goodbye:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Godhjärtade 17-åriga Katie jobbar som servitris i en sömnig småstad i sydöstra USA. Hon drömmer om att lämna den dystra, tråkiga tillvaron bakom sig och planen är att resa till San Fransisco för att skapa sig ett nytt liv där. Men hon känner ett ansvar för sin mor som hon bor tillsammans med och vill trygga tillvaron även för henne. För att få ihop pengarna hon behöver prostituerar hon sig till traktens män. Men när hon förälskar sig i Bruno, en nyinflyttad bilmekaniker, börjar tillvaron skaka och hotar hennes drömmar.
230641
E-film:Destroyer:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
För 17 år sedan fick Erin Bell, då en färsk och entusiastisk polis, till uppgift att tillsammans med en kollega infiltrera ett gäng hänsynslösa bankrånare ledda av en man vid namn Silas. Uppdraget slutat i katastrof och Erin blir aldrig sig själv igen. Hon är bitter, alkoholiserad, avskydd av sina arbetskamrater och dottern har sedan länge valt att bo hos sin pappa. När så Silas åter korsar hennes väg finns det inget annat alternativ än hämnd. Nicole Kidman nominerades till en Golden globe för rollen som Erin Bell.
230640
E-film:Dimma i augusti:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Tyska
Hylla: Hf.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
I detta verklighetsbaserade drama träffar vi den 13-åriga Ernst. Hans mamma är död och hans pappa är en kringresande säljare, vilket gör Ernst till en bra kandidat för nazisternas eutanasiprogram på en psykiatrisk avdelning. Han förstår snabbt att detta är en plats att fly från och utarbetar både en flyktplan och ett sätt att sabotera programmet. Ernst gör allt för att rädda sina nya vänner. Denna gripande film har hyllats på flera filmfestivaler och är regisserad av den prisade Kai Wessel.
229529
E-film:Ensam i Berlin:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Berlin 1940. Arbetarklassparet Otto (Brendan Gleeson) och Anna Quangel (Emma Thompson) får veta att deras ende son har dött på slagfältet och bestämmer sig för att själva kämpa mot Hitlerregimen genom att lämna vykort med regimkritiska budskap på offentliga platser. Det dröjer inte länge förrän Gestapo är på jakt efter dem. Flera kritiker har invändningar mot att huvudrollsinnehavarna pratar engelska. Enligt Upsala Nya Tidnings Björn G. Stenberg kompenseras detta i mycket av att regissören Vincent Perez har Brendan Gleeson och Emma Thompson i huvudrollerna. "De två gestaltar hela registret av stum och förlamande sorg som övergår till handfast och dödsföraktande motståndskamp i det lilla." Ensam i Berlin bygger på Hans Falladas roman med samma titel.
229531
E-film:Varda by Agnès:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: Ikz Varda, Agnès/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
I denna speciella dokumentär möter vi den nu 90-åriga filmaren Agnès Varda, som i årtionden försett oss med nydanande och experimentell film. Det här är hennes egen historia där hon tar oss igenom sitt konstnärliga liv och förklarar varför hon gjort som hon gjort, och skapat som hon skapat. Genom arkivbilder, filmklipp och dramatiserade konstruktioner får vi en unik inblick i en av filmhistoriens största konstnärer. Katarina Wikars skriver på Kulturnytt i P1: "Det här blev hennes sista film, testamentet där hon lekfullt och på allvar går igenom sina verk. För det handlar just om den konstnärliga gärningen, väldigt lite om människan." På Aftonbladet skriver Stefan Hedmark att det är fascinerande att ". lyssna och titta på en så karismatisk, sympatisk och intelligent människa som delar med sig av minnen, insikter och känslor.".
229532
E-film:Beautiful boy:2019
Utgivningsår: 2019
Språk: Engelska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Scanbox Entertainment ;Viddla [distributör]
Redan som 10-åring börjar Nic Sheff (spelad av Timothée Chalamet som nominerades till en Golden globe för sina skådespelarprestationer) dricka. Han fortsätter med marijuana tills hans hittar sin favoritdrog, crystal meth. Trots att han är bra på att dölja sitt missbruk och har toppbetyg, börjar hans föräldrar till slut misstänka att något är fel. Han läggs in på rehab gång på gång, men faller hela tiden tillbaka in i missbruket. När han mot alla odds kommer in på Berkeley hoppar han av och lever sitt liv på gatan istället. Pappan David (Steve Carell), som alltid tyckt att han varit en god far med en bra relation till sonen, kan bara se på medan Nic väljer drogerna framför honom. Beautiful boy baseras på Nics och hans far David Sheffs, känd amerikansk journalist som skrivit för bland annat Rolling Stone, New York Times och Wired, självbiografier. Dagens Nyheters Jane Magnusson ger filmen en fyra och kallar den "makalöst gripande". Om Steve Carell skriver hon att han "är mästerlig. Tonträffen är total.".
Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11 - 19
Tisdag: 11 - 19
Onsdag: 11 - 19
Torsdag: 11 - 19
Fredag: 11 - 17
Lördag: 11 - 15
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-17
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-17
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-16
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-17
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-17
Fredag: 11-17
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

MERÖPPET 08-22 alla dagar för dig med speciell behörighet