E-film med Viddla

Sök e-film

E-film: strömmande film med Viddla

Gå till viddla (öppnas i nytt fönster)
 

Låna e-film – steg för steg

Skaffa lånekort på biblioteket. Du behöver lånekonto och pinkod för att logga in på Viddla.

Sök film att titta på. Du kan söka på filmer ovan och klicka dig vidare till Viddlas sida för att låna. Det går även att söka på Viddlas hemsida.

Lånetid och maxgräns

Dina lån är aktiva i 48 timmar. Under den tiden kan du se på filmen obegränsat antal gånger.

Du får låna max tre filmer per månad.

Tillgängligt för barn med inbyggd åldersgräns

Barn med lånekonto på biblioteken i Danderyd kan låna filmer genom Viddla. Viddla har inbyggd åldersgräns, vilket innebär att barn enbart kan låna filmer där de har uppnått åldersgränsen.

Lån oberoende av plattform

Du har tillgång till dina lånade filmer via Viddla oberoende av plattform. Det går att byta till annan plattform genom att logga in ifrån den nya enheten.

Systemkrav

Viddla stöds av PC, Mac OSX, Apple IOS och Android. De flesta vanliga webbläsare fungerar men Chrome rekommenderas.

iPhone och iPad stöds från IOS version 10.3 eller senare via Viddlas app. Appen finns att ladda ner från App Store.

Android stöds från version 6.0. Chrome webbläsare krävs på Android för att spela upp filmer.

 

 

Logga in

Nyheter e-film

256709
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: Ohe/DR
Medietyp: E-film
Förlag: NonStop Entertainment ;Viddla [distributör]
American Civil Liberties Union är en ideell organisation som arbetar för att beskydda människors grundläggande frihet och rättigheter. I dokumentären får vi följa några av de kämpande advokaternas juridiska strider under Trump-administrationen. Vi får t.ex. se hur de kämpar för att föräldrar ska få tillbaka sina barn, en transperson förtas sin militära karriär, och de kämpar för kvinnornas rätt till sin egen kropp. Dokumentären prisades bl.a. på Sundance Filmfestival 2020.
257804
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
En japansk affärsman (Ken Watanabe) håller födelsedagsfest i en villa i ett sydamerikanskt land och den världsberömda operasångerskan Roxanne (Julianne Moore) är inbjuden för att underhålla gästerna. Då störtar en gerillagrupp in och tar alla på tillställningen som gisslan. De kräver att deras kamrater ska släppas fria. Roxannes röst visar sig bli viktig under förhandlingarna. Bel Canto är baserad på Ann Patchetts Orange Prize-belönade roman med samma namn.
256741
Utgivningsår: 2020
Språk: Engelska, Svenska, Finska
Hylla: He.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Noble Entertainment ;Viddla [distributör]
Thriller från Steven Knight som uppmärksammades stort för Locke med Tom Hardy 2013. Fiskebåtskaptenen Baker Dill (Oscarsbelönade Matthew McConaughey) lever ett isolerat liv på en ö i Västindien, ständigt ute till havs, gäckad av en tonfisk som tycks omöjlig att fånga. Så dyker hans före detta fru Karen (Anne Hathaway, också hon Oscarsvinnare) upp. Hon är numera olycklig lyxhustru, på flykt från sin våldsamme man, och berättar att både hennes och deras gemensamma sons liv är i fara. Skulle Baker kunna tänka sig att, mot en större summa pengar, få hennes man att råka ut för en "fiskeolycka"? Snart är Baker intrasslad i en historia där inget är vad det ser ut att vara.
256737
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Gz Lidman, Sara/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
I den här dokumentären får vi en inblick i Sara Lidmans rika och poetiska liv. Flickan från Missenträsk som blev författaren som skapade sig ett språk som inte liknande någon annans. Men vem var hon bakom de politiska sanningarna och recensenternas lovord. Hon gräver i sin egen familjs historia och skriver en romanserie som blottlägger kolonialismen och rovdriften på skogen i hela Norrland. Hon försvarar alltid träden mot gifter och kalhyggen. Och hela livet längtar hon efter kärleken. Aftonbladets Stefan Hedmark skriver att " Intervjuer med andra personer i Sara Lidmans liv, eller profiler som var politiskt aktiva när hon var det, hade kanske bidragit till ett mer fullödigt, utmanande porträtt av henne. Men Gunilla Bresky fångar på ett poetiskt sätt vad som känns som essensen i författarens liv.".
256738
Utgivningsår: 2020
Språk: Isländska, Svenska
Hylla: Hdc.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Folkets bio ;Viddla [distributör]
Två år har gått sedan Ingimundurs högt älskade hustru omkom i en tragisk olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef. När han samlar sig för att gå igenom sin frus saker väcks en misstanke. Ingimundur blir alltmer besatt av att finna sanningen och utsätter ofrånkomligen sig själv och sina närmaste för fara. Filmen har belönats med flera priser, bl.a. på Cannes filmfestival. Sylvia Balac skriver i Aftonbladet att det är: "En vacker och riktigt spännande film, som stegras från lågmält drama till intensiv thriller." I Kulturnyheternas recension lyfter Fredrik Sahlin filmens foto: "Ett egenartat fotografi som sitter kvar i sinnet långt efter det att berättelsen klingat av.
257783
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska, Finska
Hylla: Gcz Larsson, Stieg/DR
Medietyp: E-film
Förlag: SF Studios ;Viddla [distributör]
Författaren och journalisten Stieg Larsson har nått oerhörda internationella framgångar med sina Millenniumböcker. I dokumentären Stieg Larsson - mannen som lekte med elden får vi se mer av hans liv vid sidan av författarskapet. Hans kartläggande av högerextremismen i Sverige under 80- och 90-talet, arbetet med att bygga upp tidningen Expo men också hur han använde sitt författarskap för att nå ut med sitt budskap till en bred publik. Dokumentären visar intervjuer och arkivmaterial men även dramatiserade nyinspelningar av händelser som präglade Stieg Larssons liv. Filmen var nominerad till Kristallen för bästa dokumentär 2019.
257782
Utgivningsår: 2020
Språk: Franska, Svenska, Finska
Hylla: Hj.02/VC
Medietyp: E-film
Förlag: Njutafilms ;Viddla [distributör]
18-åriga Lola bor på fosterhem efter att hennes far, Philippe, kastat ut henne från sitt hem två år tidigare. Då var Lola fortfarande Lionel, men fadern kan inte acceptera hennes nya identitet. När Lolas mor Catherine dör är både Lola och Philippe måna om att uppfylla hennes sista önskan - att hennes aska ska spridas vid Nordsjön där hon växte upp. De ger sig båda av på resan, ovilliga att befinna sig i samma bil, men fast beslutna om att göra en sista gest för Catherine. Belgiska dramat Lolas väg mot havet nominerades till en César för bästa utländska film 2020.
257873
Utgivningsår: 2018
Språk: Franska, Italienska, Svenska
Hylla: Hj.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
De två vännerna Ayiva och Abas från Burkina Faso reser över land och hav för att nå Italien. Tillsammans drömmer de om nya livsmöjligheter, men väl framme byts det skimrande löftet mot svåra utmaningar och en desillusionerad verklighet. Mediterranea är en högaktuell film som varsamt undersöker förhållandet mellan immigranter och det nya landet. Enligt Moviezines Andreas Samuelsson är Mediterranea "en film som får dig att lyssna oavsett hur mycket du kanske vill blunda för den bistra verkligheten som är många flyktingars vardag". Filmen visades vid Stockholms filmfestival där den vann pris i kategorierna Bästa debut, Bästa skådespelare och Teliapriset.
257872
Utgivningsår: 2017
Språk: Ryska, Svenska, Finska
Hylla: Hma.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Take One ;Viddla [distributör]
1400-talets Ryssland var hårt präglat av inbördes strider, fattigdom och grymhet. Genom olika episoder visas ikonmålaren och munken Andrej Rubljovs (med engelsk stavning Andrei Rublev) liv medan han reser genom det sargade landet i jakt på svar på de stora frågorna och hans egen existens. Filmen tvingades genom omfattande censur när den visades första gången i Sovjetunionen på 1960-talet och kunde först efter flera omklippningar visas för en bredare publik. 1969 prisades filmen i Cannes och har efter det regelbundet dykt upp på listor över världshistoriens bästa filmer.
256708
Utgivningsår: 2018
Språk: Spanska, Svenska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
På en terrass i Havanna träffas fem vänner för att fira att en av dem, Aldo, har återvänt efter 16 år i exil i Spanien. Den glada stämningen ändras sakta till något mer allvarligt när de börjar diskutera det förflutna, gemensamma erfarenheter och orealiserade drömmar. Spänningen mellan vännerna växer när det blir klart för dem att den som åkte iväg hela tiden ville komma tillbaka hem, och att de som blev kvar på Kuba vill flytta därifrån. "Upplägget med ett enda långt samtal låter torrare än vad det faktiskt är. Filmen bjuder på ett oerhört elegant och berörande ensemblespel och trots att 'människorna bara pratar' finns det både smärta, bitterljuvhet och komik i handlingen. Dessutom blottas en svidande kritik mot en totalitär regim som gripit in i dessa människors innersta och format deras öden", skriver Susanne Sigroth-Lambe i Upsala Nya Tidning.
256736
Utgivningsår: 2018
Språk: Spanska, Svenska
Hylla: Hk.02/DR
Medietyp: E-film
Förlag: Edge Entertainment ;Viddla [distributör]
Skådeplatsen för Lucy Mulloys långfilmsdebut är ett skitigt och skavt, vilt och vibrerande Havanna där skillnaderna mellan turisternas och de bofastas Kuba inte kunde vara större. Huvudpersoner är Lila, Elio och Raul, alla tre spelade av kubanska amatörer. Lila är en pojkflicka som har svårt att passa in i Havannas machokulturella värld. Hon smyger på andra människor. Även på sin älskade tvillingbror Elio och på hans kompis Raul. Raul försöker ta hand om sin mamma som är prostituerad och har aids. Men en dag blir han misstänkt för mordförsök på en turist, som är mammans kund. Saker och ting eskalerar och snart befinner sig de tre ungdomarna på en bräcklig flotte på flykt de 15 milen på öppet hav från Havanna till Miami. Mårten Blomkvist på DN skriver: En natt i Havanna är en sällsynt säker debut, full med färg, atmosfär och liv. Gud vet hur Mulloy lyckats spela in denna mot regimen kritiska film på Havannas gator ... det är ett kärleksbrev skrivet med sorg i hjärtat.".