Sök e-medier

Låna e-medier via biblioteket

Via biblioteken i Danderyd kan du låna e-böcker, e-ljudböcker, samt låna strömmande filmer via Viddla. Du får låna två digitala böcker per sjudagarsperiod och tre filmer på Viddla per månad. 

 Du hittar mer information under respektive sida.

Nyheter e-böcker

234288
E-bok:Låt fasaden rämna: Ingen ska vara ensam:2019
Av: Berg, Nina
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Mindboozt Publications (BoD)Elib [distributör]
"Låt fasaden rämna!" är berättelsen om hur Ninas tog sig ur sitt alkoholmissbruk. Nu vill hon bana vägen för att vi ska lyfta bort skuld och skam från beroendesjukdomen och se på lösningar i stället. Här uppmärksammas faktum att alkoholism handlar mer om konsekvenserna av drickandet än mängden, att tillfrisknande från beroende handlar om att jobba med sina känslor och beteenden. Att alla runtomkring är påverkade, i synnerhet de närstående, det betyder att alla behöver jobba med sig själva, det räcker inte att den som dricker slutar att dricka. Boken vänder sig till de som är nya i sin nykterhet, till de som känner sig ensamma eller som nyligen har lämnat en relation. Nina berättar om sin resa ur alkoholism och psykisk ohälsa. Det är en personlig lösningsfokuserad bok om hur hennes missbruk började och om att det går att bryta mönster, ta sig vidare och att låta sitt mod bli större än rädslan så det första steget mot det liv vi vill ha kan tas./Innehållsbeskrivning från Elib.
234302
E-bok:Röda tråden världen:2019
Av: Starkström, Sara
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: NicotextElib [distributör]
E-BOK, PDF-format ISBN 9789188983589 Röda Tråden Världen är ett spel för hela familjen där det gäller att koppla ihop tio till synes udda fakta för att komma fram till den gemensamma nämnaren: en stad, ett land eller en plats. För varje ledtråd blir det allt lättare att lösa gåtan. Men det är inte alltid den som har levt längst eller läst mest som kan klura ut det rätta svaret! Ta på dig hjärnans vandringskängor och upptäck nya spännande platser över hela världen. För att vinna måste du förvandlas till en listig detektiv på jakt efter den röda tråden! Recensioner: "Riktigt bra info på varje fråga, lagom lätt, alla har någon referens och kan gissa. Behändig och inbjudande liten förpackning." Aftonbladet, 27 november 2016 "Roligt och lite klurigt frågespel som både kräver och ger allmänbildning. Perfekt att ha med sig på resan och kul att få chans att lära sig udda saker om både välkända och nya platser." Expressen, november 2016 "Smart kortspel som kan spelas överallt. (...) 'Perfekt' tyckte 13-åringarna." Duo, 10 december 2016 "Detta är ett spel som passar utmärkt på resan eller varför inte under en lång bilfärd. Spelet passar hela familjen, det är ett enkelt och roligt spel som snabbt blir en favorit. Ett extra plus är att man under tiden man försöker klura ut den röda tråden kan man lära sig en hel del." Betyg 4 av 5 Skaraborgsbygden, 9 december 2016 "Spel i litet format som är enkelt att plocka med sig. Kul upplägg med ledtrådar där man får fler poäng ju tidigare man svarar." Metro, 16 december 2016 "Ett perfekt spel för en nyfiken globetrotter." Piteå Tidning, 3 december 2016 "Oväntat roligt, även om du inte gillar geografi. Går bra att spela två och är med sitt lilla format enkelt att ta med på resan" Betyg 4 av 5 Alingsåskuriren, 7 december 2016 "Roligt spel, där ledtrådarna gjorde det mer spännande." Smålandsposten, 9 december 2016 "Gåtorna är av en karaktär som gör att man inte behöver känna sig dum om man inte kan svaret./Innehållsbeskrivning från Elib.
234381
E-bok:KOKBOK SOPPOR:2019
Av: Förlag, Nicotext
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: NicotextElib [distributör]
EBOK, PDF-format ISBN: 9789188757715 Den här kokboken innehåller enkla och goda recept på världens smaskigaste soppor. Fylld med roliga fakta och snygga illustrationer får den tiden att gå snabbare när du väntar på att Bouillabaissen skall koka klart. Alla älskar goda soppor! Kokbok SOPPOR - för dig som är glad, hungrig och gillar att ha kul i köket!/Innehållsbeskrivning från Elib.
234393
E-bok:5-minuters deckare. Mästertjuven John Rogan: En nattlig kupp. Återutgivning av text från 1924:2019
Av: Duse, S. A
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
När John Rogan ska ringa ett telefonsamtal så får han i stället höra två män diskutera planerna på en nattlig kupp. Han känner igen en av rösterna och är så nyfiken att han bestämmer sig för att göra de båda sällskap - deras samtal har avslöjat allt han behöver veta. Det visar sig bli en lönsam affär. När den första svenska deckarvågen svepte fram över Sverige på 1910-talet var mästertjuven John Rogan en av huvudpersonerna. Det som gjorde Rogan unik var att han var en typ av modern Robin Hood, han stal från rika och skänkte bort stöldgodset till välgörenhet. Så småningom avslöjades John Rogan av detektiven Leo Carring. Men i stället för att anmäla honom till myndigheterna så blev Rogan en av deckarens medarbetare. Berättelserna om John Rogan publicerades som korta noveller i svenska dagstidningar. Den här novellen ingår i vår serie 5-minuters deckare , texter som är både korta och snabblästa. Författare till texten är Samuel August Duse (1873-1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Den här texten publicerades ursprungligen i augusti år 1924 i tidningen Provinstidningen Dalsland med titeln En nattlig kupp. Berättelse ./Innehållsbeskrivning från Elib.
234394
E-bok:5-minuters deckare. S. A. Duse: Ringen. Återutgivning av text från 1917:2019
Av: Duse, S. A
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
Det är mitt under brinnande världskrig och flera av passagerarna från en atlantångare firar att man överlevt minor och ubåtar med en middag på ett lyxhotell i Köpenhamn. Huvudpersonen är polskan Kartofska och hennes juvelprydda ring. Trots att hon hävdar att den är falsk så är en av de andra gästerna, en juvelerare, säker på att den är värd en förmögenhet. Det här är en av de många korta deckare som publicerades i svenska dagstidningar i början av 1900-talet. Novellen ingår i vår serie 5-minuters deckare som är korta och snabblästa. Den här texten skrevs av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873-1933). Han startade den första svenska deckarvågen med sina berättelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes äventyr i Stockholm. Författaren började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mängder av upplagor och översattes till ett dussintal olika språk. Under signaturen S. A. Duse skrev han också 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna. Den här texten publicerades ursprungligen i maj år 1917 i tidningen Svenska Amerikanaren med titeln Ringen ./Innehållsbeskrivning från Elib.
234397
E-bok:Tips från coachen 2: Led dig själv:2019
Av: Wolde, Michael
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Mindboozt Publications (BoD)Elib [distributör]
Tips från Coachen $k2 ingår i en serie böcker som syftar till att upptäcka och använda den inre potential vi alla har inom oss. Tips från Coachen-serien är olik många av de böcker du redan läst om personlig utveckling. I den här boken kommer du att få ta del av tankeväckande insikter från tio inspirerande författare som tar dig på en resa med egna personliga insikter och upplevelser. Och NU vill de dela med sig av sina erfarenheter, färdigheter och kunskaper till dig. Historierna berör flera områden i livet och du kan lära dig hur du kan använda dig av dessa tankar och tekniker för att göra förändringar som för ditt liv framåt. Chansen är att den här boken innehåller exakt det du behöver för att ta ditt liv till nästa nivå./Innehållsbeskrivning från Elib.
234391
E-bok:VÄRVET : Det sociala spelet:2019
Av: triumf, Kristoffer
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: NicotextElib [distributör]
EBOK, Epub2-format ISBN 9789188983619 VÄRVET: Det sociala spelet i en box 200 egenskapskort med följdfråga. Värvet Det sociala spelet, har sin utgångspunkt i Kristoffer Triumfs framgångsrika podcast. Du tilldelar dina medspelare olika personlighetsdrag som sedan ska förklaras, fördjupas och besvaras. Frågorna är filosofiska, personliga och tänkvärda. Du lär känna dina vänner bättre och samtalsämnena vidgas samtidigt som ni får en rolig kväll tillsammans. Perfekt som sällskap på parmiddagen, släktkalaset eller förfesten. Recensioner: "Årets snackis-spel (...) Det är ett frågespel med 200 kort som vi på kontoret provade en konferenskväll. Frågor Det är också vad Kristoffer Triumf kan!" M-Magasin, nr 15, 2015 "Värvet är i spelform mer av ett samtal än en tävling, med personliga frågor kring deltagarnas egenskaper. (...) Ett trevligt sätt att lära känna varandra och sig själv lite bättre. Perfekt till middagen eller festen!" Västerbottens-Kuriren, 28 november 2015 "Här finns ingen vinnare och därmed ingen förlorare. Spelet går ut på att lära känna sina medspelare bättre, vidga samtalen och ha kul. Perfekt på middagen eller festen!" Betyg: 4 av 5 Expressen, 25 november 2015 "Detta middagsspel har sin utgångspunkt i Kristoffer Triumfs framgångsrika podcast. (...) Ett roligt spel, framförallt för de vuxna i familjen eller under en parmiddag där spelarna lär känna varandra bättre." Mittmedia, 28 november 2015 "Intressanta samtal av moralisk, etisk, filosofisk och personlig karaktär." Göteborgs-Posten, 28 November 2015 "Ett enkelt spel som inspirerar till nya samtal med dina vänner!" Kommunal Arbetaren, Nr 20, 2015 "Precis som i Kristoffer Triumfs populära intervjuprogram ställs man här inför livets stora och små frågor. Ingen lämnas oberörd och efter en timmes spelande har man gråtit och skrattat om vartannat." Betyg: 5 av 5 Uppsala Nya Tidning, 4 December 2015 "Ett ovanligt spel eftersom ingen vinnare utses./Innehållsbeskrivning från Elib.
234402
E-bok:SNICK SNACK RYMDEN:2019
Av: Förlag, Nicotext
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: NicotextElib [distributör]
EBOK, Epub2-format ISBN 9789188757814 Rymden är fantastisk! Där finns stjärnor, månar, planeter, svarta hål, kometer och en och annan tvåhövdad varelse allt bara på andra sidan himlen. I Amazing Space får du lära dig 200 verkligt otroliga fakta om rymden. Faktan är förklarad med hjälp av illustrationer som gör det mest komplexa roligt och enkelt att förstå. Amazing Space för dig som gillar att förstå ditt universum! Astronauter kan inte rapa i rymden. Jorden blir 100 ton tyngre varje dag på grund av fallande rymddamm. Månen rör sig faktiskt från jorden i en fart av 3,8 cm/år. En person som väger 100 kilo på jorden skulle bara väga 38 kilo på månen. Venus är den enda planeten som roterar medurs./Innehållsbeskrivning från Elib.
234401
E-bok:Spela mera : Charader:2019
Av: Förlag, Nicotext
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: NicotextElib [distributör]
Spela mera: Charader är ett underhållande spel som passar både till middagsbjudningen och barnkalaset. Charaderna är uppdelade i fyra olika kategorier som tar upp allt från Pippi Långstrump till svenska ordspråk. På spelkortens baksida finns även enkla illustrationer för de allra minsta. Recensioner: "Charader är alltid knepigt. Det är svårt att hitta en bra balans för deltagarna. Det har Nicotext rådit bot på genom en oerhört genomtänkt variant där varje kort har allt från en bild till svårare meningar att illustrera med kroppen. Just den här blandningen av alternativ på korten gör Spela mera: charader till ett av de bästa charadspelen Umeåguidens testpatrull testat." HÖGSTA BETYG Betyg: 5/5 Umeåguiden, 8 december 2018 "Kort med charader, på ena sidan är det en bild och på andra sidan finns text som läskunniga barn kan läsa. Under bilden står ordet så att barnen kan ge en ledtråd i form av första bokstaven. Ett mycket roligt spel som går att spela med hur många deltagare som helst." Betyg: 5/5 Tidningen Förskolan, nr 1, 2019 "Roligt spel med utrymme för egna regler som kan anpassas efter vilka som spelar. (...) Plus för många olika och roliga kategorier att ta sig an. (...) Det här är ett spel med hög skrattfaktor och som passar alla. Släpp loss din inre teaterapa och kör." BÄST I TEST! Betyg: 5/5 Linköpings-Posten, 7 december 2018 "Bra spel om man vill skratta mycket. (...) Galet och roligt! Man får göra många konstiga charader (...) till exempel göra en zombie som dansar macarena. (...) Väldigt lätt och roligt familjespel. (...) Det är svårt att hålla sig för skratt." Betyg: 4/5 Kamratposten, nummer 19, december 2018 "Så enkelt att barn som inte kan läsa kan vara med. De tittar i stället på kortens bilder och försöka gestalta vad de ser. (...) Ett spel som underhåller och triggar såväl fantasi som tankeverksamhet i alla åldrar." Betyg: 4/5 Expressen, 7 december 2018 "Enkelt att förstå och det är alltid kul med charader. (.../Innehållsbeskrivning från Elib.
234417
E-bok:Den nakna hälsan : den definitiva guiden till naturlig fitness:2019
Av: Colting, Jonas
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: H/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: NicotextElib [distributör]
Ebok, Epub2-format ISBN 9789188755872 Den Nakna Hälsan är den definitiva guiden till naturligt välmående. Naken för att allt onödigt, alla trender och moderna dieter är bortkastade. Kvar är kärnan, den du är, en urmänniska i moderna kläder. När något är naket så är det avklätt, strippat, avskalat och minimalistiskt. I ett naket tillstånd finns det inte utrymme för några överflödiga attribut eller lagar. Om boken i media: "I Den Nakna Hälsan vill Colting skala bort allt onödigt och påminna oss om hur vi levde som stenåldersmänniskor. Mycket är sunt förnuft, som att man ska ha balans mellan sömn, fysiskt aktivitet och mat för att må bra. (...) Den väcker nyfikenhet, irritation och frågor. Vilket är precis det Jonas Colting vill." Träningsguiden, nummer 1, mars 2011/Innehållsbeskrivning från Elib.

Logga in

Danderyds bibliotek

Danderyds bibliotek

Öppettider

Måndag: 11 - 19
Tisdag: 11 - 19
Onsdag: 11 - 19
Torsdag: 11 - 19
Fredag: 11 - 17
Lördag: 11 - 15
Söndag: Stängt

Tidningsrummet öppnar:
Vardagar 9
Självservice 10-11 mån-fre

Djursholms bibliotek

Djursholms bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-17
Onsdag: 11-17
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-17
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Enebybergs bibliotek

Enebybergs bibliotek

Öppettider

Måndag: 11-19
Tisdag: 11-19
Onsdag: 11-19
Torsdag: 11-19
Fredag: 11-16
Lördag: 11-15
Söndag: Stängt
Stocksunds bibliotek

Stocksunds bibliotek

Öppettider

Måndag: 12-17
Tisdag: 13-18
Onsdag: 13-18
Torsdag: 12-17
Fredag: MERÖPPET 8-22
Lördag: MERÖPPET 8-22
Söndag: MERÖPPET 8-22

MERÖPPET 08-22 alla dagar för dig med speciell behörighet