Så funkar det

Sök e-böcker och e-ljudböcker

Så funkar det Så funkar det

På dessa sidor finns information om hur du går tillväga för att kunna läsa e-böcker och lyssna på e-ljudböcker.

Välj i högerkolumnen utifrån vilken typ av enhet du använder.

 

E-böcker - så lånar du

E-böcker lånar du direkt på Biblioteken i Danderyds webbplats. Kom igång med att låna e-böcker, här hittar du information om allt du behöver veta.

 Viktiga saker innan du börjar ladda ner e-böcker

För att ladda ner e-böcker måste du ha ett lånekort med pinkod eller personnummer registrerad hos Biblioteken i Danderyd. 

  1. Skapa ett Adobe-ID.
  2. Installera ett läsprogram på din dator, läsplatta, surfplatta (Apple eller Android) eller smarttelefon (Apple eller Android).

 

Ny app  för e-ljudböcker!

Komma igång med appen Biblio.

Bibliotekens nya e-ljudboksapp Biblio kräver en del konfiguration både på iOS och Android. Många av problemen åtgärdas som följande:

Kolla att du har den senaste versionen av Biblio installerad. Gå in i App Store eller Google Play och sök fram Biblio för att se om uppdatering finns. Installera i så fall uppdateringen manuellt. (Finns det inget sätt för appen att kolla själv om ny version finns, och ladda ner den i så fall? Det borde vara en självklarhet för moderna appar)

Biblio kräver Android 5.0 eller senare eller iOS 10.3 eller senare. Har du en gammal apparat som inte kan uppgraderas till en av dem versioner, kan du tyvärr inte använda Biblio appen. Prova i så fall att lyssna direkt på bibliotekets webbsida. Välj Låna: Lyssna i dator som alternativ vid den e-ljudbok du vill låna. Förhoppningsvis öppnas då e-ljudboken direkt i en webbaserad ljudboksspelare.

Kolla att personnumret och lånekortsnumret är inskrivna i rätt format. Personnummer skrivs ååmmddxxxx, det vill säga utan sekelsiffror eller bindestreck. Lånekortsnumret skrivs utan mellanslag.

 

Du loggar in i appen med lånekortsnummer eller personnummer och PIN-kod.

Du väljer om du vill söka e-ljudböcker i appen eller på bibliotek.danderyd.se webbsida.

Gör så här

1. Hämta appen Biblio till din iOS- eller Android-enhet.

Hämta Biblio i App Store för iPhone eller iPad

Hämta Biblio i Google Play för Android

2. Starta appen och välj bibliotek Danderyds bibliotek

3. Skriv in ditt lånekortsnummer eller personnummer och din
PIN-kod.


I Biblio hittar du hela utbudet av e-ljudböcker som vi har på Biblioteken i Danderyd .